Team Northug tar opp kampen med Sundby

En utslitt Petter Northug etter avslutningen av Ski Tour Canada.
En utslitt Petter Northug etter avslutningen av Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northugs trener Stig Rune Kveen varsler nye grep foran den kommende VM-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå må vi evaluere denne sesongen, og så må vi bli enige om et opplegg som vi går 100 prosent inn for. Vi ser fram til å brette opp ermene for å ta opp kampen med Martin Johnsrud Sundby som har vært i egen klasse denne sesongen, sier Kveen til NTB.

– Er det mulig å ta ham igjen på ett år?

– Ja, det tror jeg absolutt er mulig. Det handler om å holde seg sykdomsfri og få trent bra, og for oss så handler det om å planlegge for å gå fort i Lahti-VM, sier Kveen.

Etter liten pause starter nordtrønderen opp treningen til en ny sesong 1. mai.

Jevnt bra

Northug mistet to måneder med trening grunnet sykdom og et virus i perioden mai til juli sist år, og på bakgrunn av det så er Kveen ok fornøyd med sesongen.

Petter Northug avsluttet sesongen med å bli nummer tre i Ski Tour Canada, og sammenlagt i verdenscupen ble det 2.-plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt krise har det slett ikke vært, selv om det ikke er blitt så mange seirer.

– Summa summarum har det vært en grei sesong. Han er nummer to i verdenscupen sammenlagt, og han viser at han har vært stabilt bra gjennom hele sesongen. Det har vært en jevnt bra sesong, men vi har manglet de store toppene.

Les også: Sundby etter Canada-triumf: – Jeg er snart innleggelsessyk

Tungt

Northug fikk det svært tungt under lørdagens jaktstart i Canmore. Han hang med Martin Johnsrud Sundby en stund, men skiene hans var langt fra perfekte og da måtte han til slutt slite for å komme inn til 3.-plassen som ga plass på pallen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var et føre som gjør at det kan skille enormt på utstyret, og dessverre så hellet det i Petters disfavør på glid denne gangen. Vi hadde håpet at han skulle gi Martin mer kamp på etappen i dag og i kampen om seieren i touren sammenlagt, sa Kveen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var store forskjeller på ski. Jeg hadde ikke topp ski, og da blir det vanskelig for meg å være med. Jeg måtte gi 10-15 meter til Sergej Ustjugov nedover, og da måtte jeg bare gå meg inn i mitt eget løp.

Les også: Johaugs skipark hjalp henne til ny tourseier

Northug forteller om en stjernehimmel på de siste kilometerne.

– Det var brutalt og vondt og bare smerte. Jeg klarte liksom ikke å synkronisere armer og bein slik som hodet ville. Kroppen jobbet ikke med. Det er den tyngste 15-kilometeren jeg har gått. Jeg skjønte det allerede på sisterunden at det ikke ville gå. Jeg hadde ikke skiene som må til for at jeg klarer å hvile meg. Jeg måtte bruke maks av krefter i lette partier der jeg skal ligge bak å spare meg til stigningene.

Les også: Weng fikk trøst av sjefen