Meny

Sundby vant Ski Tour Canada

Martin Johnsrud Sundby gikk inn til seier i Ski Tour Canada etter 15 km jaktstart lørdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby avsluttet langrennssesongen med seier i Ski Tour Canada. – En sesong der alt har falt på plass, sier 31-åringen.

– Det er en stor dag for meg. Det har vært en tøff avslutning på sesongen, og det har tært på oss alle. Vi er skrale alle mann. Det er utrolig at vi kommer oss til mål, sier Sundby til NRK etter seieren.

31-åringen hadde allerede vunnet verdenscupen sammenlagt da han la ut på sesongens siste verdenscuprenn lørdag.

– Det er en fantastisk måte å avslutte sesongen på med full klaff her. Jeg gikk all in, sier Sundby. Røa-løperen lå på tredjeplass før avslutningsetappen, og han sier at han var langt nede etter noen tøffe etapper tidligere i touren.

– Det var en snuoperasjon etter Montreal. Da var jeg egentlig bare giret på å takke for meg. Men jeg fikk god hjelp av resten av gutta. Jeg prøvde å bruke den positive energiene i laget og mobilisere til de tre siste rennene, sier Sundby.

Rykket fra

Lørdag gikk russiske Ustjugov ut 32 sekunder foran Northug, og 39 sekunder foran Sundby. De to norske samlet seg tidlig, og sammen tok de opp jakten på tour-lederen.

Utpå den første runden hadde de norske tatt inn forspranget. Sundby startet kjøret på den andre runden, og først falt Northug av. Ustjugov klarte heller ikke holde følge med Sundby.

Etter 11,25 kilometer hadde Sundby 20 sekunder til gode på Ustjugov, og 53 på Northug i det han la ut på avslutningsrunden.

31-åringen ga alt på sisterunden, og til målingen på 13,4 kilometer hadde han doblet avstanden ned til russeren.

Sundby smilte og jublet på oppløpet, og vel i mål kunne han feire etter å ha kronet knallsesongen med seier i Canada.

– Karrieren blir et lite puslespill, og man prøver å legge brikke for brikke. I år har vært en sesong der alt har falt på plass, sier Sundby, som nå gleder seg til å bli far for andre gang.

– Det blir en herlig kontrast. Det er deilig å være ferdig, sier han.

Les også:   Johaug vant kvinneklassen: – En drømmesesong

Fortjent

Ustjugov var til slutt 57 sekunder bak Sundby i mål. Northug endte 1.52,5 minutter bak på tredjeplassen.

– Det var løst der ute i dag, så det var en kamp. På tredjerunden trodde jeg det skulle komme folk og ta meg igjen, sier Northug, som er fornøyd med rennene i Canada.

– Det har vært en god Ski Tour Canada for min del. Jeg har gått noen av mine beste løp her. Og det er fortjent at Martin vinner. Ustjugov fortjener andreplassen slik han har herjet her, fortsetter 30-åringen.

Franske Maurice Manificat gikk inn til beste etappetid, 50 sekunder raskere enn Sundby.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus