Meny

Jansrud utenfor pallen i Kvitfjell

Kjetil Jansrud kjørte godt teknisk i Kvitfjell, men var ikke rask nok til en plass på pallen i lørdagens utforrenn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud fant aldri den store toppfarten på hjemmebane og måtte nøye seg med en delt femteplass i utforrennet i Kvitfjell. Aleksander Aamodt Kilde endte på sjuendeplass.

Italienske Dominik Paris vant 20 hundredeler foran franske Valentin Giraud Moine på en dag hvor det ikke var rom for feil i Kvitfjell. Amerikanske Steven Nyman tok den siste pallplassen.

Kjetil Jansrud var regnet som en av de store favorittene etter at han leverte en nærmest feilfri generalprøve, men da det virkelig gjaldt fikk ikke 30-åringen det helt til å stemme under fine forhold på hjemmebane.

– Det er ikke helt der jeg ville være i dag, men det er små marginer. Jeg har blitt fortalt at jeg tapte mye i glidpartiene, og det skal egentlig ikke være mulig, sier Jansrud til NRK.

Manglet fart

Jansrud var god i det første partiet i Kvitfjell og ledet med 36 hundredeler ved annen mellomtid. 30-åringen kjørte elegant i de tekniske partiene og gjorde ingen store feil, men tapte etter hvert mer og mer tid til ledende Nyman.

– Når du leder etter de to første passeringene, skal du bare kunne øke etter det her i Kvitfjell. Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, sier Jansrud.

I det siste henget manglet han mye på topphastigheten og kjørte inn 12 hundredeler bak Nyman, tydelig sint og skuffet.

Ustø Aamodt Kilde

Aleksander Aamodt Kilde klarte heller ikke å følge opp den gode fredagstreningen, da han var tredje best. 23-åringen var ustø på noen av hoppene og klarte ikke å løse den øverste delen av Kvitfjell-traseen like bra som på trening.

– Jeg følte meg ganske bra hele veien, men det var noen steder jeg ble slått ut av posisjon. Når det er så fine forhold, er det ikke rom for noen feil. Kanskje jeg ville litt for mye, sa en brukbart fornøyd Aamodt Kilde til NRK.

Bærum-gutten lå elleve hundredeler bak ledende Manuel Osborne-Paradis ved første mellomtid og tapte ytterligere ved de neste passeringene. I det nederste partiet fikk han bra fart og kjørte inn til nest beste tid med startnummer åtte, 49 hundredeler bak Osborne-Paradis. Det holdt til slutt til en sjuendeplass.

Dermed ble det ingen norsk pallplassering i helgens første konkurransedag i Kvitfjell. Søndag står super-G på programmet, hvor det bør være nye sjanser for nordmennene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus