Meny

Sundby tok innpå i sammendraget med «ræva ski»

Martin Johnsrud Sundby var ikke fornøyd med skiene fredag. Han endte på en sjetteplass. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenlagtlederen Sergej Ustjugov tapte til både Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby, men Sundby skulle gjerne sett at han tok mer innpå russeren på fredagens 15-kilometer.

Det endte med finsk seier på 15-kilometeren der Matti Heikkinen gikk et strålende løp. Jevgenij Belov fra Russland tok annenplassen, mens svenske Marcus Hellner ble nummer tre.

Foran fredagens 15-kilometer ledet russiske Sergej Ustjugov sammendraget med 47 sekunder ned til Petter Northug og ett minutt og fem sekunder ned til Martin Johnsrud Sundby. Etter sjetteplassen går Sundby ut 39,6 sekunder bak Ustjugov på lørdagens jaktstart som avslutter touren i Canada. Northug, som ble nummer åtte fredag, går ut 32,3 sekunder bak russeren. Ustjugov endte på en 12.-plass fredag.

Les også:  Østberg vant etter superløp

Tror på norsk sammenlagtseier

– Det ble altfor få sekunder i forhold til hva vi hadde håpet på. Jeg pleier ikke å klage på utstyret, men i dag hadde jeg ræva ski, sier Sundby til NRK etter løpet.

Lørdag må han og Northug samarbeide for å ta igjen russeren i tet, og ekspertene tror det er mulig med norsk sammenlagtseier i det som blir en tøff kamp. Niklas Dyrhaug, som tidligere fredag trakk seg fra touren på grunn av ryggproblemer, sier lagkameratene vil gå for livet i avslutningsrennet.

– Gode ski blir ekstremt viktig, og så må de to samarbeide, sier han til NRK.

Svensk opptur

Sverige har slitt denne sesongen, og Hellners tredjeplass var en skikkelig opptur for svensk herrelangrenn.

– Det var stort for meg å bli nummer tre her i dag, sier han.

Av de øvrige norske ble Finn Hågen Krogh nummer 7, Hans Christer Holund nummer 9, Emil Iversen nummer 27, Eirik Brandsdal nummer 42 og Didrik Tønseth nummer 46.

Les også:  Norge tok gull på stafetten

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus