Tennisstjernen Maria Sjarapova med positiv dopingtest:

Sjarapova vil fortsette karrieren tross positiv dopingprøve

Her innrømmer Sjarapova positiv dopingtest

Tennisstjernen Maria Sjarapova meddelte mandag at hun testet positivt for et forbudt stoff under Australian Open. 28-åringen tar på seg all skyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maria Sjarapova:

  • Født: 19. april 1987 (28 år)
  • Bosted: Bradenton, Florida.
  • Meritter: Fem Grand Slam-titler. Har totalt vunnet 35 WTA-turneringer. I løpet av karrieren har hun spilt inn mer enn 36 millioner dollar (307 millioner etter dagens kurs).
  • Aktuell: Meddelte mandag at hun har testet positivt på stoffet meldonium.

Sjarapova har testet positivt for stoffet meldonium, som ble satt på forbudslisten 1. januar i år. Tennisstjernen sier hun fikk i seg stoffet via medisiner hun har tatt i ti år.

– Jeg leverte en positiv dopingprøve, og jeg tar fullt ansvar. Det er mitt ansvar hva jeg putter i kroppen min, sa hun på en pressekonferanse i Los Angeles.

Sjarapova hevder at hun tok medisinen fordi hun for flere år tilbake ble syk svært ofte, hadde irregulær hjerterytme, samt at flere i familien har hatt diabetes.

Russeren fikk beskjed om den positive testen av det Internasjonale tennisforbundet (ITF) for noen dager siden, og Sjarapova sier hun vil samarbeide med organisasjonen.

Les også: IAAF holder tilbake doping-rapport

– Har sviktet fansen

Mange trodde Sjarapova ville meddele at hun skulle legge opp, men den tidligere verdenseneren sier hun ikke vil ende karrieren sin på denne måten.

– Jeg har gjort en stor feil. Jeg har sviktet fansen min og idretten jeg har drevet med siden jeg var fire år gammel, som jeg elsker så mye. Jeg vet det blir konsekvenser, og jeg vil ikke ende karrieren min på denne måten. Jeg håper virkelig å få sjansen til å spille igjen.

Sjarapova spilte sin foreløpig siste kamp i Australian Open, da hun tapte for Serena Williams i kvartfinalen.

Nå står hun overfor en potensiell utestengelse på to år, og hun går dermed etter alt å dømme glipp av sommerens OL i Rio de Janeiro.

Les også: Bolt: – Meningsløst å slette verdensrekordene

Har fem Grand Slam-titler

Sjarapova sa hun fikk overlevert en liste med forbudte stoffer like før jul. Meldonium sto oppført på listen, men Sjarapova leste den ikke.

Flere utøvere har testet positivt på meldonium siden nyttår.

Den russiske 28-åringen har vunnet samtlige fire Grand Slam-titler, og har fem totalt. Den siste triumfen var Roland Garros og kom i 2014.

Hun er i tillegg blant de største stjernene i tennissirkuset, og er blant de best betalte kvinnene i idrettsverdenen.

Sjarapova har også slitt med mange skader i løpet av karrieren.

Les også: Svensk friidrettsutøver tatt i doping

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus