Tottenham og Arsenal tapte terreng i tittelkampen

Tottenham og Harry Kane var bokstavelig talt nede fortelling borte mot West Ham. Det ble tap 0-1. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Serietoer Tottenham og serietreer Arsenal tapte begge sine kamper i Premier League onsdag. Spurs tapte 0-1 for West Ham, mens «The Gunners» tapte 1-2 hjemme for Swansea.

– Vi var uheldige, mente Arsenal-manager Arsène Wenger.

Franskmannen følte seg snytt for frispark før Swansea utlignet.

– Vi må slå raskt tilbake. De hadde to skudd på mål og begge gikk inn, sukket Wenger.

Og det kom flere dårlige nyheter for Arsenal-fansen onsdag. Keeper Petr Cech pådro seg en hamstringsskade på overtid da han løp tilbake etter å ha vært med fram på en corner. Trolig rekker ikke veteranen byderbyet mot Tottenham.

Arsenal har tapt tre strake kamper for første gang siden april 2010.

– Vi startet ikke kampen på en god måte. Vi gjorde feil og laget manglet frihet i spillet. West Ham er et sterkt og fysisk lag, og forholdene favoriserte dem siden banen var så elendig, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

– Dårlig kveld

Tottenham hadde muligheter til å ta tabellteten for første gang i Premier League med unntak av august måned med seier. Den muligheten utnyttet ikke Pochettinos gutter ikke seg av, og avstanden opp til serieleder Leicester er fortsatt på tre poeng. West Ham ble for sterke og vant med 1-0 på Boleyn Ground.

– Når du taper, er det lette å skylde på at spillerne er slitne, men realiteten er at dette var en dårlig kveld av oss, sukket Pochettino.

Dermed har Slaven Bilics Hammers tatt seg helt opp i hælene på Manchester City i kampen om fjerdeplassen på tabellen. Bare ett poeng skiller de to.

Tidlig avgjørelse

Avgjørelsen falt tidlig. En frekk corner fra Dimitri Payet fant Antonios hode på første stolpe og ballen fikk en uvanlig skru som utmanøvrerte Hugo Lloris i Spurs-målet. Da var det gått bare sju minutter av kampen.

Hjemmelaget var det toneangivende laget det meste av første omgang, mens Tottenham kom seg noe mer med etter hvilen.

Spurs hadde sitt første skudd på mål i starten på 2. omgang, men Adrian reddet mesterlig.

Tottenhams notoriske målgjører Harry Kane, som spilte i ansiktsmaske etter nesebruddet nylig, var også nær scoring, men det ville seg ikke helt for Tottenham denne gangen.

Endelig for Swansea

Arsenal fikk en flott start hjemme mot Swansea da Joel Campbell gjorde 1-0 etter et kvarter. Swansea som tapte 1-2 for Spurs lørdag kom tilbake da Wayne Routledge fant nettmaskene etter 32 minutter.

Lukasz Fabianski sto en glimrende i helgen og fortsatt storspillet mot sin gamle klubbe.

Ashley Williams ble matchvinner med sin 2-1-scoring for det walisiske laget 16 minutter før slutt.

Swansea ble ledet av trener Alan Curtis, siden manager Francesco Guidolin er på sykehus med lungebetennelse.