Terrortrusler kan gi tomme tribuner i EM

<p>EM-kamper kan bli utsatt av sikkerhetsmessige årsaker i Frankrike. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)</p>
EM-kamper kan bli utsatt av sikkerhetsmessige årsaker i Frankrike. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Fotballkamper i sommerens EM kan bli flyttet eller spilt for tomme tribuner dersom sikkerheten står på spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) kommer ikke til å ta noen sjanser når fotball-EM arrangeres i Frankrike kommende sommer. UEFA-direktør Martin Kallen sier til tyske Bild at forbundet i samarbeid med franske myndigheter har utarbeidet en beredskapsplan.

Den kan i praksis flytte kamper til andre steder i Frankrike enn det som er planlagt, dersom det oppstår tvil rundt sikkerheten eller om det er mistanke om konkrete terrortrusler.

Les også: Rødt kort før kampstart kan bli en realitet i fotball-EM

– Vi kan bli tvunget til å utsette en kamp til neste dag eller kanskje to dager etter det opprinnelige kamptidspunktet, sier Kallen.

– I beste fall kan vi endre på kamptidspunktet inntil tre timer før kampen skal spilles. Spørsmålet er om det blir med eller uten tilskuere med tanke på at de er nødt til å organisere ny reise og nytt hotell.

Sikkerheten i mesterskapet blir naturlig nok prioritert etter Paris-angrepene 13. november i fjor, hvor 130 mennesker ble drept. Tre selvmordsbombere angrep utenfor Stade de France, stadion hvor åpningskampen og finalen i EM skal spilles.

Les også: Belgisk politi varslet om Paris-angripere ett år før

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus