Veiby kjørte fort i Finland

<p>Ole Christian Veiby var bare 2,3 sekunder fra seier i helgens finske mesterskapsrally. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)</p>
Ole Christian Veiby var bare 2,3 sekunder fra seier i helgens finske mesterskapsrally. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Ole Christian Veiby avsluttet forrykende i helgens runde i det finske rallymesterskapet og var bare 2,3 sekunder fra seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen fra Kongsvinger deltar i to finske mesterskapsrunder i vinter som ledd i «opplæringen» i sin firehjulsdrevne Skoda Fabia R5, og helgens Vaakuna Ralli var den første. Det ga en imponerende 2.-plass bak rutinerte Juha Salo.

– Det har vært svært lærerikt. Disse veiene har en helt annen karakter enn vi er vant til fra Norge. De lignet også veldig på de du ser i VM-runder, sa Veiby i en pressemelding.

Etter 57 minutters kjøring over åtte fartsprøver var han og kartleser Jonas Andersson (som steppet inn i Stig Rune Skjærmoens fravær) rett bak Salo, som har bred VM-erfaring.

– Det var plutselig litt bittert, egentlig. Jeg vet så godt hvor jeg kunne hentet de sekundene, sa Veiby.

Etter seks fartsprøver var han 20 sekunder bak Salo, men så satte han opp farten, vant de to siste prøvene klart og kom så vidt for sent til å vinne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus