Juventus-toget tilbake på vinnersporet

Gianluigi Buffon og Juventus leder Serie A. Søndag slo de Inter 2-0 på hjemmebane. Foto: Giorgio Perottino/Reuters (NTB scanpix)
Gianluigi Buffon og Juventus leder Serie A. Søndag slo de Inter 2-0 på hjemmebane. Foto: Giorgio Perottino/Reuters (NTB scanpix)

Gianluigi Buffon holdt nullen i sin åttende seriekamp på rad i 2-0-seieren mot Inter og nærmer seg en prestisjetung rekord i Serie A.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juventus styrer mot sin femte strake tittel, men spilte uavgjort (0-0) i forrige serierunde mot Bologna etter en rekke på 15 strake seirer. Søndag kveld var laget tilbake på vinnersporet da Inter ble sendt hjem med to baklengsmål i bagasjen.

Resultatet betyr at Juventus-keeper Buffon har holdt nullen i åtte seriekamper på rad. 90 nye minutter uten baklengs tar den legendariske 38-åringen opp på tredjeplass på listen over keepere som har holdt nullen lengst i Serie A. Sebastiano Rossi (Milan i 1993/94) har rekorden med sine 929 minutter i 1993/94, mens Dino Zoff (Juventus 1972/73) er 26 minutter dårligere.

Skal Buffon ta seg forbi både Zoff og Rossi på listen, må han holde nullen godt ut i oppgjøret når Juventus møter Atalanta på bortebane 6. mars.

Mot Inter ble ikke Buffon satt på de store prøvene, før Inter omsider kom til et par muligheter i sluttminuttene. Da hentet Buffon blant annet frem en god refleksredning på et skudd fra spiss vinkel.

Kampens første mål kom da Danilo D'Ambrosio valgte å klarere en dødball til Juventus-stopper Leonardo Bonucci, som upresset kunne feie ballen i nettmaskene. Stort mer skjedde ikke før Miranda la Alvaro Morata i bakken snaut ti minutter før slutt. Straffen satte spanjolen selv i mål.

Personvernpolicy