Brækhus satser på ny kamp før sommeren

Cecilia Brækhus «landet» sent natt til søndag, men våknet med godfølelsen intakt etter lørdagens VM-triumf.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NTB møte henne søndag formiddag på hotellet hun hadde som hovedkvarter i Westfalen i nærheten av den lille byen Halle. Hun virket overraskende frisk og sprek etter kampen og en litt urolig natt. En liten skramme i panna var det eneste som viste at hun hadde vært gjennom en tøff VM-kamp mot Chris Namus.

Allerede et par timer etter at de fire VM-beltene var forsvart, fikk hun spørsmålet om neste kamp, og den hadde hun allerede begynte å tenke så smått på.

– Nå har jeg fått ringrusten ut av kroppen, så nå bare kjører jeg på. Det jeg ønsker er å være tilbake i kamp så fort som mulig. Nå føler jeg meg helt fin etter denne kampen. Jeg er i form, så derfor tror jeg på å bokse igjen før sommerferien. Men først må jeg ha litt ferie, for jeg har ikke hatt fri siden før skaden for 15 måneder siden, sier Brækhus til NTB.

Bakgrunn: Klar Brækhus-seier i comebacket

Sen «landing»

Hun brukte halve natten i garderoben i Gerry Weber Stadion etter kampen lørdag kveld. Årsaken var at hun slet mer med å levere til dopingtesten enn hun gjorde med å slå uruguayanske Namus.

– Den første prøven jeg leverte var for tynn, så jeg måtte gjennom dopingprosedyren to ganger. Deretter kom jeg tilbake til hotellet mitt, og det tok litt tid for meg «å lande» skikkelig. Derfor ble det ikke mange timene med søvn i natt, forteller hun, samtidig som hun får i seg frokosten.

Comebacket etter 15 måneder på sidelinjen med skade gikk over all forventning. Nå ser hun framover. Den vonde og turbulente tiden har hun definitivt lagt bak seg.

– Jeg bør absolutt være tilbake i kamp på denne siden av sommerferien. Det er planen og målet, sier hun bestemt.

– Det var en kjempemorsom kveld, så dette gir meg «et kick» med tanke på motivasjonen. Det var virkelig moro å bokse igjen. Jeg vet nå at det er dette jeg ønsker å gjøre. Heldigvis var den følelsen der. Det betyr mye og gjør meg glad, legger hun til.

Les også: – Ingen tvil om at Brækhus er dronningen

Se video: Klitsjko om Brækhus: - The sky is the limit

Vil ikke ofre beltene

Cecilia Brækhus sitter på fem mesterbelter i weltervekt. Det er VM-titlene i alle de fire store forbundene. I tillegg har hun en VM-tittel i et rent kvinneforbund. Hun tenker fortsatt på å gå opp eller ned en vektklasse, men samtidig har hun liten lyst til å ofre VM-beltene.

– Jeg har fem belter i weltervekt, men ja, jeg har fortsatt tanker om å gå opp eller ned en vektklasse. Det vil selvsagt være vondt å gi beltene fra meg, men det finnes andre alternativer i boksing også. Jeg kan jo bokse på noe som kalles «catch weight», slik at ingen bør gi fra seg beltene, verken jeg eller en eventuell motstander. Da blir det slik at de beste møter de beste. Det vil si at verdensmesterne møter hverandre, og det er jo det som er det viktigste, forklarer Brækhus til NTB.

Hun fikk mye skryt fra Vladimir Klitsjko etter kampen, og hun la ikke skjul på at hun satte umåtelig stor pris på det

– Det er forresten veldig morsomt å få mye skryt fra Klitsjko. Når han er fornøyd, så er det enormt morsomt. Han er jo en jobbkamerat på mange måter. Dessuten er han en av de største idrettsnavnene i verden. Han får oppmerksomhet, og det betyr mye for meg også. Han var forresten veldig fornøyd med at jeg bokset med sko han har utviklet, sier den norske «førstedamen».

Først skal hun ha ferie. Så blir det ny kamp. Cecilia Brækhus varsler en ny æra i kvinneboksingen med henne i hovedrollen.

Les også: Brækhus ber kulturministeren «sette ned foten»

Se video: – Jeg er utrolig happy for å være tilbake igjen

Personvernpolicy