Klar Brækhus-seier i comebacket

Cecilia Brækhus (34) hadde ingen problemer med å slå Chris Namus på poeng lørdag kveld. Det var hennes 28. seier på rad som proff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brækhus jobber tett med den tidligere tungvektsmesteren, så han var selvsagt på plass for å se «førstedamens» comeback etter 15 måneder ute av ringen.

– Klitsjko var veldig fornøyd med det jeg hadde gjort. Han sa det var bra boksing, fortalte Brækhus til norsk presse etter den overbevisende seieren.

Chris Namus ble utbokset, men sto på beina kampen ut, selv om hun måtte ta imot utrolig mange tøffe og harde treffere. Det var klasseforskjell mellom dem, og Brækhus gjorde iallfall alle spådommer om at hun skulle være ringrusten til skamme.

– Jeg holdt litt igjen, for det ligger litt i bakhodet at jeg har vært borte i 15 måneder. Derfor «safet» jeg litt. Jeg skal ikke benekte det, men det var siste gangen jeg bokset slik. Nå er jeg tilbake, og neste gang blir det full spiker, forklarte Brækhus til NTB.

Reaksjon: – Ingen tvil om at Brækhus er dronningen

Se video: Brækhus ønsker ny kamp før sommeren

28 strake seirer

Hun er fortsatt verdensmester i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). Det er ingen tvil om at hun er verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse.

– Jeg er utrolig fornøyd og veldig glad. Etter 15 måneder er jeg veldig fornøyd med denne kampen, selv om det alltid er ting jeg kan bli bedre på. Guarden kunne vært bedre, og jeg kunne ha slått henne ut, men jo, jeg er fornøyd med dette, slo Brækhus fast noen minutter etter at kampen var over.

Hun vant alle rundene og dominerte slik hun hadde satt seg som mål. Dommerne hadde en lett jobb, for hun var mye bedre enn den søramerikanske jenta i samtlige runder.

Namus skal ha skryt for at hun aldri ga opp. Hun prøvde seg helt til gongongen gikk for siste gang.

Ble truffet

Selv om det var mye enveiskjøring gjennom de 10 rundene, innrømmet Brækhus at hun ikke klarte å vri seg unna alle slagene fra Chris Namus.

– Jeg merket at jeg hadde full kontroll over Namus fra første stund. Jeg ble truffet av henne noen ganger, det må jeg innrømme, men det var min egen skyld, for det skjedde da jeg tok ned guarden, fortalte Brækhus til NTB.

Hun sa også at hun ikke satset på knockoutseier. Det var en for stor risiko å ta.

– Det var nær at jeg klarte å slå henne ut, men hun holdt seg på beina. Hadde det skjedd, så hadde det skjedd, men mentalt var jeg ikke innstilt på å gå for knockout. Jeg valgte heller å bokse litt forsiktig og ikke ta noen sjanser ved å satse enda tøffere, sa boksedronningen.

– Hva synes du egentlig om Namus?

– Hun var en tøff bokser Vi valgte henne fordi jeg trengte en skikkelig test, og det fikk jeg i denne kampen. Nå vet jeg at jeg er skikkelig i rute, og jeg er utrolig glad akkurat nå. Jeg vet at jeg er tilbake. Det er det ingen som kan tvile på, sa Cecilia Brækhus til NTB. Hennes første kamp på 15 måneder viste at hun er minst like god og skarp nå som hun var før hun ble skadet i København 29. november 2014.

Se video: Klitsjko om Brækhus: – The sky is the limit

Fornøyd Banks

Johnathon Banks, treneren til Cecilia Brækhus, var et eneste stort smil etter lørdagens VM-kamp,

Han la til at hun brukte jabben for alt den var verd i alle rundene

– Jo, hun brukte venstrejabben helt bevisst i alle rundene. Det slaget klarte ikke Namus å komme seg unna. Det var viktig for kampen, og det var en tøff kamp fra start til slutt, mente Banks.

– Hva nå?

– Nå må vi tilbake i treningslokalet og starte opp igjen, for det gjelder å bedre seg, først på trening hver dag, og så i kamper. Alle kan vi bli bedre hele tiden, sa Johnathon Banks til NTB.

– Litt anspent

Thomas Hansvoll ga seg ende over av den forestillingen Brækhus sto for i Halle lørdag kveld etter et opphold på 15 måneder.

– Comebacket var veldig bra, og det så ikke ut som om hun var veldig ringrusten. Hun var riktignok litt anspent i de to første rundene, men så løsnet det skikkelig for henne, sa Viasat-kommentator Hansvoll.

Han har fulgt så å si alle Brækhus' kamper og mente at stilen hennes er blitt noe forandret med ny trener og nytt management.

– Du ser at hun har forandret seg litt i den tiden hun var borte, men ikke så veldig mye. Jabben er blitt mye bedre. Hun er blitt kortere i bevegelsene, men har fortsatt litt å gå på der. Banks jobber jo med at hun skal stå enda støere på beina når hun slår, sa den tidligere proffbokseren.

Slik var lørdagens kamp, runde for runde:

1. runde:

Brækhus gikk tøft ut, fikk inn en venstre tidlig, men Namus prøvde seg også. Den norske mesteren gikk aggressivt ut. Brækhus presset på med venstreslaget som stadig gikk inn. Namus prøvde å gå framover, men ble litt for forsiktig. 10-9, Brækhus' runde.

2. runde:

Brækhus slo en venstre og prøvde en venstre-høyre som ikke traff skikkelig. Litt klenging. Brækhus beveget seg flott, danset rundt og slo til kroppen. Brækhus med et par fine treffere. Et brukbart utfall fra Namus mot slutten ble greit kontret av Brækhus som vant også denne runden. 10-9.

3. runde:

Danset litt rundt hverandre. Begge med utfall som gikk i hanskene. Namus slo i lufta. Hadde vanskeligheter med å treffe Brækhus som er mye mer bevegelig. Brækhus traff både til hodet og kroppen, mens de fleste av Namus' forsøk gikk i lufta. Mot slutten av runden ble det voldsom slagveksling, der den norske mesteren fikk inn et par gode og harde treffere. 10-9 til Brækhus.

4. runde:

Det så ut som om Namus prøvde å gire opp et hakk, men uten å treffe særlig godt. Brækhus overtok og hadde flere fine treffere. En hard venstre gikk inn. Brækhus fikk tilsnakk. Prikket stadig inn treffere og dominerte totalt. Brækhus tok runden 10-9.

5. runde:

Brækhus hissig på å komme i gang, tidlig oppe fra stolen. Bokset maskinmessig med treffere til kroppen. Namus forsøkte noen utfall som ble greit slått tilbake av Brækhus. Utfordreren slo fortsatt mye i lufta, mens Brækhus stadig traff. Venstre fra Brækhus gikk inn. De to danset rundt midt i ringen. Namus finner ikke helt ut av den norske mesteren og er temmelig sjanseløs. 10-9 til Brækhus også i denne runden.

6 runde:

Litt roligere start på runden. Begge slo i lufta. Brækhus traff til kroppen og en venstre til hodet. Førstedamen satset på avstandsboksing og slapp ikke Namus inn i kampen. Utfordreren prøvde et utfall. Brækhus gled elegant unna og kontret inn et par treffere. Roligere tempo, og runden ble avsluttet med litt klenging. Det som var av boksing var det Brækhus som sto for. 10-9 igjen i norsk favør.

7. runde:

Brækhus innledet med et slag i Namus' hansker. Fikk inn en god treffer. Vred seg unna Namus' utfall og kontret fint tilbake med venstretreffer. Nærkampboksing med treffere til begge. Namus med et par utfall, men Brækhus danset unna og kontret tilbake. Ny 10-9 runde. Brækhus har full kontroll.

8. runde:

Litt forsiktig åpning av runden fra begge bokserne. Namus gikk i nærkamp, og Brækhus slo tilbake. Brækhus med en litt forsiktig treffer gjennom guarden til motstanderen. Brækhus kontret og traff. En høyre gikk inn, men Namus henger med, selv om det er klasseforskjell mellom dem. 10-9 og nok en runde til Brækhus.

9. runde:

Brækhus innledet med to venstretreffere. Beveger seg fortsatt bra og treffer til kroppen. Nye kroppsslag går inn, men Namus prøver å slå tilbake uten å lykkes særlig godt. Brækhus slo i guarden og hadde flere treffere uten å klare å ryste Namus. Brækhus traff med en høyre helt i sluttsekundene av runden og vant også denne runden 10-9.

10. runde:

Brækhus gikk hardt ut og ruste mot Namus. Det ble et par treffere. Uruguayaneren prøvde seg, men det endte i klinsj. Brækhus irriterte stadig Namus med venstrejabben og sikret poeng og overtak. Slagveksling mot slutten av runden med nye treffere til Brækhus, som vant 10-9 i den siste runden og kampen overlegent.

Under følger direkterapporteringen fra kampen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter
Siste nytt
07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30NorgeSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31NorgeOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30NorgeFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15NorgeInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00NorgeBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48NorgeUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12VerdenFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45VerdenEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43Norge2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19VerdenUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52NorgeFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus