Klar Brækhus-seier i comebacket

Cecilia Brækhus (34) hadde ingen problemer med å slå Chris Namus på poeng lørdag kveld. Det var hennes 28. seier på rad som proff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brækhus jobber tett med den tidligere tungvektsmesteren, så han var selvsagt på plass for å se «førstedamens» comeback etter 15 måneder ute av ringen.

– Klitsjko var veldig fornøyd med det jeg hadde gjort. Han sa det var bra boksing, fortalte Brækhus til norsk presse etter den overbevisende seieren.

Chris Namus ble utbokset, men sto på beina kampen ut, selv om hun måtte ta imot utrolig mange tøffe og harde treffere. Det var klasseforskjell mellom dem, og Brækhus gjorde iallfall alle spådommer om at hun skulle være ringrusten til skamme.

– Jeg holdt litt igjen, for det ligger litt i bakhodet at jeg har vært borte i 15 måneder. Derfor «safet» jeg litt. Jeg skal ikke benekte det, men det var siste gangen jeg bokset slik. Nå er jeg tilbake, og neste gang blir det full spiker, forklarte Brækhus til NTB.

Reaksjon: – Ingen tvil om at Brækhus er dronningen

Se video: Brækhus ønsker ny kamp før sommeren

28 strake seirer

Hun er fortsatt verdensmester i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). Det er ingen tvil om at hun er verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse.

– Jeg er utrolig fornøyd og veldig glad. Etter 15 måneder er jeg veldig fornøyd med denne kampen, selv om det alltid er ting jeg kan bli bedre på. Guarden kunne vært bedre, og jeg kunne ha slått henne ut, men jo, jeg er fornøyd med dette, slo Brækhus fast noen minutter etter at kampen var over.

Hun vant alle rundene og dominerte slik hun hadde satt seg som mål. Dommerne hadde en lett jobb, for hun var mye bedre enn den søramerikanske jenta i samtlige runder.

Namus skal ha skryt for at hun aldri ga opp. Hun prøvde seg helt til gongongen gikk for siste gang.

Ble truffet

Selv om det var mye enveiskjøring gjennom de 10 rundene, innrømmet Brækhus at hun ikke klarte å vri seg unna alle slagene fra Chris Namus.

– Jeg merket at jeg hadde full kontroll over Namus fra første stund. Jeg ble truffet av henne noen ganger, det må jeg innrømme, men det var min egen skyld, for det skjedde da jeg tok ned guarden, fortalte Brækhus til NTB.

Hun sa også at hun ikke satset på knockoutseier. Det var en for stor risiko å ta.

– Det var nær at jeg klarte å slå henne ut, men hun holdt seg på beina. Hadde det skjedd, så hadde det skjedd, men mentalt var jeg ikke innstilt på å gå for knockout. Jeg valgte heller å bokse litt forsiktig og ikke ta noen sjanser ved å satse enda tøffere, sa boksedronningen.

– Hva synes du egentlig om Namus?

– Hun var en tøff bokser Vi valgte henne fordi jeg trengte en skikkelig test, og det fikk jeg i denne kampen. Nå vet jeg at jeg er skikkelig i rute, og jeg er utrolig glad akkurat nå. Jeg vet at jeg er tilbake. Det er det ingen som kan tvile på, sa Cecilia Brækhus til NTB. Hennes første kamp på 15 måneder viste at hun er minst like god og skarp nå som hun var før hun ble skadet i København 29. november 2014.

Se video: Klitsjko om Brækhus: – The sky is the limit

Fornøyd Banks

Johnathon Banks, treneren til Cecilia Brækhus, var et eneste stort smil etter lørdagens VM-kamp,

Han la til at hun brukte jabben for alt den var verd i alle rundene

– Jo, hun brukte venstrejabben helt bevisst i alle rundene. Det slaget klarte ikke Namus å komme seg unna. Det var viktig for kampen, og det var en tøff kamp fra start til slutt, mente Banks.

– Hva nå?

– Nå må vi tilbake i treningslokalet og starte opp igjen, for det gjelder å bedre seg, først på trening hver dag, og så i kamper. Alle kan vi bli bedre hele tiden, sa Johnathon Banks til NTB.

– Litt anspent

Thomas Hansvoll ga seg ende over av den forestillingen Brækhus sto for i Halle lørdag kveld etter et opphold på 15 måneder.

– Comebacket var veldig bra, og det så ikke ut som om hun var veldig ringrusten. Hun var riktignok litt anspent i de to første rundene, men så løsnet det skikkelig for henne, sa Viasat-kommentator Hansvoll.

Han har fulgt så å si alle Brækhus' kamper og mente at stilen hennes er blitt noe forandret med ny trener og nytt management.

– Du ser at hun har forandret seg litt i den tiden hun var borte, men ikke så veldig mye. Jabben er blitt mye bedre. Hun er blitt kortere i bevegelsene, men har fortsatt litt å gå på der. Banks jobber jo med at hun skal stå enda støere på beina når hun slår, sa den tidligere proffbokseren.

Slik var lørdagens kamp, runde for runde:

1. runde:

Brækhus gikk tøft ut, fikk inn en venstre tidlig, men Namus prøvde seg også. Den norske mesteren gikk aggressivt ut. Brækhus presset på med venstreslaget som stadig gikk inn. Namus prøvde å gå framover, men ble litt for forsiktig. 10-9, Brækhus' runde.

2. runde:

Brækhus slo en venstre og prøvde en venstre-høyre som ikke traff skikkelig. Litt klenging. Brækhus beveget seg flott, danset rundt og slo til kroppen. Brækhus med et par fine treffere. Et brukbart utfall fra Namus mot slutten ble greit kontret av Brækhus som vant også denne runden. 10-9.

3. runde:

Danset litt rundt hverandre. Begge med utfall som gikk i hanskene. Namus slo i lufta. Hadde vanskeligheter med å treffe Brækhus som er mye mer bevegelig. Brækhus traff både til hodet og kroppen, mens de fleste av Namus' forsøk gikk i lufta. Mot slutten av runden ble det voldsom slagveksling, der den norske mesteren fikk inn et par gode og harde treffere. 10-9 til Brækhus.

4. runde:

Det så ut som om Namus prøvde å gire opp et hakk, men uten å treffe særlig godt. Brækhus overtok og hadde flere fine treffere. En hard venstre gikk inn. Brækhus fikk tilsnakk. Prikket stadig inn treffere og dominerte totalt. Brækhus tok runden 10-9.

5. runde:

Brækhus hissig på å komme i gang, tidlig oppe fra stolen. Bokset maskinmessig med treffere til kroppen. Namus forsøkte noen utfall som ble greit slått tilbake av Brækhus. Utfordreren slo fortsatt mye i lufta, mens Brækhus stadig traff. Venstre fra Brækhus gikk inn. De to danset rundt midt i ringen. Namus finner ikke helt ut av den norske mesteren og er temmelig sjanseløs. 10-9 til Brækhus også i denne runden.

6 runde:

Litt roligere start på runden. Begge slo i lufta. Brækhus traff til kroppen og en venstre til hodet. Førstedamen satset på avstandsboksing og slapp ikke Namus inn i kampen. Utfordreren prøvde et utfall. Brækhus gled elegant unna og kontret inn et par treffere. Roligere tempo, og runden ble avsluttet med litt klenging. Det som var av boksing var det Brækhus som sto for. 10-9 igjen i norsk favør.

7. runde:

Brækhus innledet med et slag i Namus' hansker. Fikk inn en god treffer. Vred seg unna Namus' utfall og kontret fint tilbake med venstretreffer. Nærkampboksing med treffere til begge. Namus med et par utfall, men Brækhus danset unna og kontret tilbake. Ny 10-9 runde. Brækhus har full kontroll.

8. runde:

Litt forsiktig åpning av runden fra begge bokserne. Namus gikk i nærkamp, og Brækhus slo tilbake. Brækhus med en litt forsiktig treffer gjennom guarden til motstanderen. Brækhus kontret og traff. En høyre gikk inn, men Namus henger med, selv om det er klasseforskjell mellom dem. 10-9 og nok en runde til Brækhus.

9. runde:

Brækhus innledet med to venstretreffere. Beveger seg fortsatt bra og treffer til kroppen. Nye kroppsslag går inn, men Namus prøver å slå tilbake uten å lykkes særlig godt. Brækhus slo i guarden og hadde flere treffere uten å klare å ryste Namus. Brækhus traff med en høyre helt i sluttsekundene av runden og vant også denne runden 10-9.

10. runde:

Brækhus gikk hardt ut og ruste mot Namus. Det ble et par treffere. Uruguayaneren prøvde seg, men det endte i klinsj. Brækhus irriterte stadig Namus med venstrejabben og sikret poeng og overtak. Slagveksling mot slutten av runden med nye treffere til Brækhus, som vant 10-9 i den siste runden og kampen overlegent.

Under følger direkterapporteringen fra kampen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij
Siste nytt
02:37NorgeStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58NorgeØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus