Svindal danker ut Sundby og Johaug på pengeliste

Aksel Lund Svindal leverte fantastiske resultatet før en korsbåndskade ødela resten av sesongen og rakk å kjøre inn nesten fire millioner kroner i premiepenger.
Aksel Lund Svindal leverte fantastiske resultatet før en korsbåndskade ødela resten av sesongen og rakk å kjøre inn nesten fire millioner kroner i premiepenger. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

De har dominert i langrennssporet hele sesongen, men Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug må se seg slått av Aksel Lund Svindal på pengepremielisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nemlig mannen som har hinket rundt på krykker siden fallet i Kitzbühel 23. januar, som har kjørt inn desidert mest premiepenger i de store FIS-grenene. Det internasjonale skiforbundets (FIS) pengeliste viser at Aksel Lund Svindal rakk å kjøre inn litt over 3,7 millioner premiekroner (429.219 sveitserfranc) før han røk korsbåndet i slutten av januar. Selv etter en måned på sidelinjen topper han listen foran østerrikeren Marcel Hirscher (3,7 millioner) og lagkameratene Henrik Kristoffersen (3,2 millioner) og Kjetil Jansrud (2 millioner).

Oversikt: Sport på TV i helgen

I helgen venter nye konkurranser for alpinistene, med storslalåmrenn i Østerrike fredag og søndag og super-G lørdag.

Amerikaneren Lindsey Vonn har kjørt inn omtrent like mye som Svindal, mens Nina Løseth snart nærmer seg én million norske kroner i premiepotten med dagens kurs. Kvinnene kjører super-G-renn i Andorra lørdag og superkombinasjon søndag.

Les også: Lund Svindal etter fallet i Kitzbühel: – Jeg skal tilbake

2,5 millioner til Johaug

Både Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug leder verdenscupen suverent og har hatt strålende sesonger i langrennssporet så langt, men må se at både Svindal og unge Kristoffersen har håvet inn flere sveitserfranc enn dem. Sundby har så langt tjent rundt 2,3 millioner kroner i premiepenger, mens Johaug står oppført med rundt 2,5 millioner kroner.

Sundby har tjent dobbelt så mye som nummer to på listen, Finn Hågen Krogh. Ingvild Flugstad Østberg, som har tjent nest mest blant kvinnene, kan skryte av 1,5 millioner kroner i premiepotten.

Les også: Johaug: – Har kanskje aldri vært bedre, synd på Kalla

Mindre kombinert-beløp

Sesongens desidert beste skihopper, slovenske Peter Prevc, har til nå hoppet inn 1,6 millioner kroner. Det er en halv million kroner mer enn Kenneth Gangnes, som er tredjemann på listen. Like rik blir man ikke av å være kvinnelig skihopper, der det også arrangeres langt færre konkurranser. Verdenscupleder Sara Takanashi står så langt oppført med rundt 370.000 kroner på pengepremielisten.

Kombinertsesongen har vært preget av mange avlyste renn, og heller ikke disse utøverne står oppført med store summer. Tyske Eric Frenzel topper kombinertløpernes liste med litt over 700.000 kroner.

Les også: Northug kvesser klørne mot Canada

Personvernpolicy