Meny

United reddet av superdebutanten Rashford

Marcus Rashford scoret to mål for Manchester United torsdag kveld. Foto: Russell Cheyne / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 år gamle Marcus Rashford skulle egentlig ikke ha spilt, men debutanten ble den store helten da Manchester United tok seg videre til europaligaens åttedelsfinale.

1-2-tapet på bortebane, ble det til 5-1 hjemme og 6-3 sammenlagt over danske Midtjylland.

Rashford fikk spille på topp fordi franskmannen og rekordkjøpet Anthony Martial ble skadd under oppvarmingen.

Inn kom en ukjent 18-åring til sin debut på Old Trafford.

Med 2-1-ledelse til hjemmelaget lå det an til ekstraomganger da Rashford dunket inn sitt andre for kvelden med 3-1-scoringen 15 minutter før full tid. I et nydelig angrep som endte med innlegg fra Guillermo Varela. Uruguayaneren dro en fint og slå ballen over hele Midtjyllands forsvar. På bakerste stolpe bredsidet tenåringen ballen i mål forbi gjestenes sisteskanse Mikkel Andersen.

Les også:  Milner-straffe sendte Liverpool videre

Den scoringen satt for hjemmelaget. Hele benken til United, inkludert den tidvis utskjelte manageren Luis van Gaal jublet som besatte over scoringen som avgjorde det hele.

Enda sikrere ble hjemmeseieren da Uniteds André Herrera ordnet 4-1 på straffe tre minutter før full tid. Det var lagets andre straffe i kampen. Den første bommet de på.

Og i siste sekundene av ordinær tid ble det 5-1 med Memphis Depay.

Det løsnet skikkelig for Manchester United mot slutten av 2. omgang.

Skummelt

Lenge så det skummel ut for United. Det var danskene som startet kampen med ledelse, og det så unektelig bra ut for dem da de økte ledelsen etter 27 spilte minutter på Drømmenes teater. Målscorer Pieno Sisto skled inn i feltet, fintet bort blant annet en slags sklitaklende Michael Carrick og plasserte ballen fint i mål bak United keepervikar Sergio Romero til 1-0. Stjerneskuddet Sisto scoret også Midtjyllands 1-1-mål i det første oppgjøret.

Les også:  Molde vant, men slått ut av Sevilla

Men bare fem minutter senere fikk United ny tenning og fornyet håp. Memphis Depay lekte seg med Midtjyllands André Rømer på venstrekanten, og Depays innlegg ble slått uheldig i eget nett av Midtjyllands bulgarske midtstopper Nikolay Bodurov.

United hadde en glimrende mulighet til å legge på til 2-1 i det 43. minutt. Nevnte Rømer ble igjen rundlurt av Memphis Depay, og Rømer svarte med å klippe ned Depay rett innenfor 16-meteren. Dessverre for United så bommet Juan Mata fra 11-meteren. Danskenes keeper Mikkel Andersen slengte seg ned til høyre og fikk slått skuddet til Mata utenfor stolpen.

Nevnte Rømer ble dessuten utvist for sitt andre gule kort i det 89. minutt.

Snudde

Først etter 63 minutters spill ble det 2-1 til hjemmelaget, og det var da spisserstatteren Rasford laget sitt første. Han fikk sjansen fra start fordi Anthony Martial skadd seg under oppvarmingen. Debutant Rashford scoret etter et innlegg fra straffemisser Juan Mata.

For United kom det svært ubeleilig at Anthony Martial ble skadd under oppvarmingen. Den franske spissen sluttet seg til en allerede lang skadeliste for «The Red Devils». Den skadelisten inneholder blant annet navn som David de Gea, Wayne Rooney og Bastian Schweinsteiger.

Men aldri så ille at det ikke er godt for noe, og for Manchester United endte det i det minste med at erstatteren Rashford scoret to mål. Kanskje får han ny tillit når Manchester United spiller hjemme mot Arsenal i Premier League kommende søndag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus