Ndures ekssamboer forklarte seg på nytt i retten

TILTALT: Rettssaken mot Jaysuma Saidy Ndure fortsetter i Nedre Romerike tingrett. Ndure er tiltalene for vold mot ekssamboeren sin i november 2014. Her en skuffet Ndure etter 200-meteren under Bislett Games i 2015.
TILTALT: Rettssaken mot Jaysuma Saidy Ndure fortsetter i Nedre Romerike tingrett. Ndure er tiltalene for vold mot ekssamboeren sin i november 2014. Her en skuffet Ndure etter 200-meteren under Bislett Games i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rettssaken mot sprinteren Jaysuma Saidy Ndure fortsatte torsdag etter tre ukers pause og ny etterforskning. Den 23 år gamle ekssamboeren måtte forklare seg på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot sprinteren Jaysuma Saidy Ndure fortsatte torsdag etter tre ukers pause og ny etterforskning. Både den 23 år gamle ekssamboeren og hennes mor måtte forklare seg på nytt.

Moren innrømmet at hun hadde ringt en skjønnhetsklinikk for snakke med en lege da saken gikk for Nedre Romerike i slutten av januar. Hun nektet imidlertid kategorisk for at hun hadde forsøkt å få legen til å lyve i saken, der Ndure er tiltalt for familievold mot datteren hennes.

Ndures forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, har anmeldt både datteren og moren for falsk forklaring og vitnepåvirkning.

Les også: Vil be påtalemyndigheten frafalle Ndure-saken

Tre ukers pause

Rettssaken der Norges raskeste mann er tiltalt for familievold mot sin tidligere kjæreste (23), ble overraskende utsatt dagen før sluttprosedyrene skulle holdes 29. januar. Forsvareren fikk tilslutning både fra aktor, politiadvokat Camilla Ek Sørensen og den fornærmede kvinnens bistandsadvokat Siv Hallgren i at nye opplysninger i saken måtte undersøkes nærmere.

Bakgrunnen er at 23-åringen og moren tok kontakt med en lege samme dag som partene i retten forsøkte det samme. Legen skal tidligere ha utført en omdiskutert skjønnhetsbehandling.

Forsvareren mente det var sådd så mye tvil om flere forhold at Nedre Romerike tingrett sto i fare for å avsi en uriktig dom mot hennes klient.

Les også: Ndures ekssamboer hardt presset i retten

Angrer ikke

Moren sa i retten at hun ikke angret på at hun forsøkte å snakke med legen på klinikken. Hun sa hun trodde det var blitt gjort en feil med registreringen, og at det var hun som hadde vært til behandling, og ikke datteren.

– Det er datteren min som sitter her i retten, og jeg kan ikke sitte stille og se at hun blir urettferdig behandlet. Vi må si sannheten, min datter har ikke fått noen behandling på den klinikken, sa kvinnen i retten.

Den angivelige skjønnhetsbehandlingen blir brukt av Ndures forsvarer til å så betydelig tvil rundt troverdigheten til Ndures ekssamboer, som er offer og fornærmet i straffesaken mot sprinteren.

Advarte mot konsekvensene

I retten torsdag gjorde forsvareren moren og datteren oppmerksom på at det er straffbart å forklare seg uriktig i retten.

Datteren at hun ikke angret på at hun snakket med legen.

– Jeg har faktisk blitt slått ned selv, og den behandlingen har ingenting med dette å gjøre, sa hun.

– Har du tenkt på konsekvensen av å ikke snakke sant i retten? spurte Ndures forsvarer.

– Ja, det har jeg. At det er straffbart å lyve, sa kvinnen.