Meny

Mourinho venter på neste sesong

José Mourinho måtte svare på mange spørsmål om framtiden under sitt besøk i Singapore onsdag. Foto: Edgar Su, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho sa onsdag at han ikke har problemer med å vente på en ny jobb og at han foretrekker å gjenoppta trenervirket ved starten av neste sesong.

Han har lenge vært koblet til managerjobben i Manchester United, der Louis van Gaal sliter med å oppnå resultater som svarer til forventningene. Mourinho sa under et besøk i Singapore at han ikke har det travelt.

– Jeg savner fotballen, og om jeg måtte vende tilbake i morgen så ville jeg gjøre det, men jeg føler alltid at det beste er å vente i stedet for å forhaste seg, sa Mourinho.

– Det beste er å beholde roen og vente på det rette øyeblikket, den rette muligheten, og kunne starte neste sesong i en ny klubb. Et nytt prosjekt er nok det beste for meg.

Hans annen periode som Chelsea-manager tok slutt i desember etter en svært skuffende sesongstart. Siden er han stadig koblet til andre jobber. Særlig tunge har spekulasjonene om Manchester United vært.

Les også: Britiske medier hevder Mourinho er United-klar

Rykter

– Jeg leser så mye forskjellig. En dag er det ja, en annen dag er det nei. En dag står det at jeg skal til Kina, en annen at jeg skal til Italia. Noen sier Milan, andre sier Inter, sa han.

– Nå er jeg her, så det hevder de kanskje at jeg skal trene Singapores landslag. Sannheten er at jeg ikke har noen jobb nå, og i øyeblikket er jeg tilfreds med at det er slik.

Han ble ikke intervjuet bare av journalister, men også av elevene ved en skole i Singapore. En ung United-tilhenger ville vite om han virkelig havner på Old Trafford.

– Det er det store spørsmålet. Ingen vet, og jeg er den første som ikke vet, svarte Mourinho.

– Sannheten er at jeg liker fotball veldig godt og at jeg savner fotballen. Når jeg får en sjanse til å jobbe med det igjen så vil jeg gjøre det, men vi må vente og se.

Les også: Hevder United velger Giggs foran Mourinho

Blandet

En ung Chelsea-tilhenger be ham om å se tilbake på sine to perioder i klubben, og Mourinho medga at han har blandede følelser.

– Det er en rar karriere, for jeg er fortsatt regjerende engelsk seriemester, og likevel er jeg uten jobb, sa han.

– Nå ser jeg mer mot framtiden. Jeg gjør det med mer entusiasme. Jeg nyter det rolige livet i denne perioden uten jobb i fotballen, men så håper jeg at til sommeren er jeg tilbake.

Les også: – Mourinho med jobbsøknad til United

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus