Enkelt for United

Louis van Gaal er under heftig press, men kunne glede seg over avansement i FA-cupen mandag kveld. Foto: Reuters / NTB scanpix

Louis van Gaal fikk litt bedre arbeidsro etter at Manchester United enkelt slo ut Shrewsbury (3-0) i FA-cupen mandag.

Nå venter West Ham i kvartfinalen, men nye skader uroer. United, som for anledningen spilte i hvite drakter, tok kommandoen fra start mot League One-vertene.

Lenge stanget Premier League-gjestene. Hjemmefansen på New Meadow øynet kanskje en overraskelse da Anthony Martials avslutning etter 28 minutter ble reddet på streken. Og litt tidligere hadde Memphis Depay skutt et frispark rett i hodet på Martial ...

Var det ikke Uniteds kveld likevel i byen som er mest kjent for Charles Darwin? Jo, det var det. Stopperen Chris Smalling ble igjen i angrep etter en corner, og da Morgan Schneiderlin vant en duell, kunne Smalling banke inn 1-0 via Shrewsbury-kaptein Nathanial Knight-Percival etter 37 minutter.

Nye skader

På overtid i 1. omgang doblet Juan Mata med et lekkert frispark. Fra 17 meter lurte Mata vertenes keeper Jayson Leutwiler, selv om frisparkmålet trolig burde vært avblåst for offside på ikke mindre enn tre Man Utd-spillere.

Statistikken fortalte alt om Manchester Uniteds overtak. Kun én gang klarte Shrewsbury å sparke borti ballen inne på Uniteds halvdel i løpet av de første 45 minuttene.

Da Jesse Lingard skled inn 3-0 etter drøye timen ble resten av matchen en formalitet. Keeper Sergio Romero satte i gang en kontring, hvor Ander Herrera etter hvert fant Lingard med en utsøkt pasning.

Will Keane var nær 4-0 da han skjøt i stolpen et drøyt kvarter før slutt. I stedet for sitt første United-mål, måtte Keane like etter ut med det som så ut til å være en lyskeskade han pådro seg i skuddforsøket. I tillegg haltet målscorer Lingard rundt for skadeplagede Manchester United.

Walisisk mester

Innbytterkvoten var brukt opp da Keane ble skadd. Dermed avsluttet gjestene med ti mann, mens Lingard trosset smertene.

Fra før har Manchester United hatt et tosifret antall spillere på fraværslisten.

Med flere spillere på banen skapte Shrewsbury flere farligheter mot slutten. Shrewsbury har ikke slått ut et Premier League-lag siden de slo Everton (2-1) i 2003.

Klubben kom inn i ligaen i 1950, men har aldri spilt på øverste nivå i engelsk fotball.

To ganger har klubben vært i FA-cupens kvartfinale (1979 og 1982).

Bedre suksess har engelskmennene faktisk hatt i den walisiske cupen – som de har vunnet hele seks ganger. Det er engelsk rekord, og den vil aldri bli slått.

For engelske lag får ikke lenger delta. Siste Shrewsbury-triumf i Wales kom i 1985.

Slik spilles kvartfinalene (11.-14. mars): Everton – Chelsea, Reading – C. Palace, Arsenal eller Hull – Watford, Man Utd – West Ham.