Bokseeksperter: Nådeløst comeback venter Brækhus

Flere bokseeksperter NTB har vært i kontakt med mener ta Cecilia Brækhus står foran et nådeløst comeback i Halle 27. februar.
Flere bokseeksperter NTB har vært i kontakt med mener ta Cecilia Brækhus står foran et nådeløst comeback i Halle 27. februar. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Når Cecilia Brækhus er tilbake i ringen i tyske Halle 27. februar, må hun være forberedt på et brutalt comeback etter 15 måneder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener flere bokseeksperter NTB har snakket med.

– Alle som er borte fra en jobb i over ett år, vet at det får konsekvenser når man er tilbake igjen. I tilfellet Brækhus må vi huske på at hun skal være tilbake for fullt fra første sekund. På den måten er proffboksingen nådeløs, sier Erik Nilsen, Eurosports boksekommentator.

Brækhus gikk sin forrige kamp 29. november i 2014. Etter det har hun slitt med bruddskader i foten og også vært gjennom en operasjon. Boksedronningen som er ubestridt mester i weltervekt for kvinner, var først tilbake i full trening på sensommeren i fjor. Etter det har hun vært ytterligere småskadet.

– Det er ikke noe spesielt med Cecilia Brækhus, for den situasjonen hun er i er lik i all idrett. Er man borte i lang tid, blir man litt rusten. Boksesporten er veldig brutal, og der kan konsekvensen bli stygg. Det kan være lett å gå på en skikkelig smell, sier den tidligere toppbokseren Ole Klemetsen.

Les også: Brækhus ber kulturministeren «sette ned foten»

Sparring er ikke kamp

Brækhus sa selv til NTB tidligere i vinter at hun ikke fryktet å stille ringrusten mot uruguayanske Chris Namus i Halle i februar. Hun mente at all treningen og sparringen holdt henne i god form også med tanke på å være konkurranseklar.

Tidligere tungvektsmester Steffen Tangstad, som selv hadde flere lange opphold fra ringen, støtter henne:

– Dersom Cecilia får god sparring som er lagt opp som om det skulle være en kamp, bør ikke det lange oppholdet på 15 måneder ha så stor betydning. Jeg er sikker på at hun har kontroll på dette, for hun har profesjonelle folk rundt seg, mener Tangstad.

– Dersom hun har forberedt seg riktig, kan det hende at pausen har vært positiv for henne, sier Tangstad videre til NTB.

Ole Klemetsen er ikke helt enig i dette.

– Kamp og sparring kan ikke sidestilles, og det skal alltid være en viss sammenheng mellom sparring og kamper, sier Klemetsen.

Les også: Brækhus overveldet etter proff-ja i Stortinget

Har troen

Ole, med kallenavnet «Lukkøye», legger ikke skjul på at han har tro på Brækhus-suksess i Halle i slutten av februar.

– Det er å håpe at folkene hennes har valgt en motstander som passer godt til henne, for vi vil jo helst slippe å se at hun går på en smell. Hun har boksingen i seg, så med litt list og lempe føler jeg meg sikker på at hun kommer til å dra dette greit i land, sier Klemetsen til NTB.

Erik Nilsen mener det er veldig individuelt hvor stor betydning lange avbrekk har for proffboksere på Brækhus' nivå

– Jo lenger en bokser er borte, jo større press legger vedkommende på seg selv. Jeg tror nok Cecilia kjenner på følelsen at hun må prestere for å holde seg på topp. Det usikkerhetsmomentet ligger nok der, mener Nilsen.

– Det vil være normalt for en bokser som har vært borte så lenge med en temmelig omfattende skade, å kjenne litt på frykten, for det er først 27. februar i kampen mot Namus hun vil kunne være sikker på om skaden er 100 prosent leget eller ikke, sier Eurosport-kommentatoren til NTB.

Les også: Brækhus må finne ny motstander

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus