Lillebror Bø utklasset konkurrentene

Johannes Thingnes Bø vant torsdagens verdenscupsprint i USA.
Johannes Thingnes Bø vant torsdagens verdenscupsprint i USA. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø (22) fulgte opp to fulle hus med stor fart i sporet og vant torsdagens skiskyttersprint i USA. Bø lover at det er mer i vente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmeste konkurrent i Presque Isle, Maine var russiske Anton Sjipulin. Han kom hele 27,9 sekunder bak. Det er ren overkjøring på en 10 kilometer. Bøs seier var hans annen for sesongen, og den tiende totalt i verdenscupen.

22-åringen åpnet svært raskt i løypa og virket kontrollert på standplass. Riktignok tapte han noen sekunder på sisterunden mot en mann som tredjeplasserte Martin Fourcade, men det var aldri tvil om hvor seieren ville havne.

Fourcade havnet 28,9 sekunder bak Bø.

Bø fortalte at han gledet seg voldsom til løpet etter at både han og broren Tarjei sto over rennene i Canmore sist helg.

– Det kriblet fælt, og jeg gledet meg stort. Jeg ville ikke reist hit uten at jeg trodde på seier, sa Bø til NRK.

Les også: Johannes Thingnes Bø sprakk på siste skyting

Mer i vente

Karrierens tiende verdenscupseier smakte mer enn normalt. Det var også en seier med særdeles god timing. Det er ikke mer enn tre uker før det smeller i gang med VM i Holmenkollen.

– 10 seirer?

– Deilig! Det skal bli både 20 og 30. Moro! En stor dag. Det var fryktelig deilig å vinne. Jeg hadde troen, sa Thingnes Bø.

Han fortalte om svært kalde hender og mente selv at han skjøt de fem liggende skuddene uten følelse i fingrene. I sporet slet han litt med å finne ut hvordan han skulle løse rennet. Seierherren mener at det skal være mer å gå på utover i sesongen og fram mot VM.

– Dette var bare vanlig treningsform. Jeg gikk ikke like bra mot slutten som i starten. Det mangler bitte litt.

Fredag er det jaktstart i Maine.

– Da skal jeg brenne til fra start, konkluderte Bø.

Nest best

Storebror Tarjei Bø måtte tåle en bom i stående, og han havnet som nest beste norske på en 8.-plass med 58,9 sekunder opp til lillebroren.

Erlend Bjøntegaard skjøt også én bom på stående og var 1.07,1 minutter bak. Det gir ham trolig den siste plassen i den norske VM-troppen. Kanskje får han også gå sprinten i VM siden Norge har fem plasser på den distansen. Torsdagens vinner er også regjerende verdensmester på distansen.

Alexander Os ble nummer 17 (én bom) og Lars Helge Birkeland nummer 37 (to bom). (©NTB)

Personvernpolicy