Spillerne protesterte da publikum var bannlyst

Spillere fra Amedspor og Fenerbahçe protesterte før sin cupkamp tirsdag mot vold og mot publikumsforbudet som tvang dem til å spille for tomme tribuner. Foto: Sertac Kayar, Reuters / NTB scanpix
Spillere fra Amedspor og Fenerbahçe protesterte før sin cupkamp tirsdag mot vold og mot publikumsforbudet som tvang dem til å spille for tomme tribuner. Foto: Sertac Kayar, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spillerne stilte opp bak et banner med slagordet som hadde fått publikum utestengt. Så spilte Amedspor og Fenerbahçe 3-3 i en cupkvartfinale for tomme tribuner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den politiske konflikten sørøst i Tyrkia kastet lange skygger over tirsdagens viktige fotballkamp i Diyarbakir, som er den største byen i den kurdiskdominerte delen av landet.

Hundrevis av mennesker er drept siden våpenhvilen mellom myndighetene og Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) brøt sammen i fjor sommer, og fotballspillerne ga tirsdag beskjed om hva de synes om situasjonen.

Les også:

Spillerne fra begge lag stilte seg bak et banner med budskapet «Ikke la barn dø, la dem i stedet komme på kamp». Det var et av slagordene Amedspor-tilhengerne ropte på en tidligere kamp. Tyrkias fotballforbund svarte med å ilegge klubben publikumsforbud for «stygge ytringer».

Dessuten er Amedspor-spilleren Deniz Naki utestengt i 12 kamper for «ideologisk propaganda», etter at han tilegnet en seier til «dem som er såret og drept i undertrykkelsen».

Mens spillerne gjennomførte sin protest, brukte politiet vannkanon mot en folkemengde utenfor stadion.

Personvernpolicy