Mot knallvær og lange svev i Vikersund

Anders Fannemel satte verdensrekord i Vikersund i fjor da han hoppet 251,5 meter.
Anders Fannemel satte verdensrekord i Vikersund i fjor da han hoppet 251,5 meter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vikersund-arrangørene gleder seg til skiflygingsfest til helgen. Været ser ut til å bli bra, og nå gjenstår kun en jobb for å få bakken klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag skal bakken testes av prøvehopperne. 23 hoppere er klarert. I fjor slo Furnes-hopperen Sigurd Nymoen Søberg til med hele 236 meter.

Fredag kommer hele verdenscupsirkuset til Vikersund. Da er det prøvehopping etterfulgt av kvalifisering til lørdagens renn.

Spente på været

Fra onsdag er det meldt om kaldere vær med sol, og det skal vare fram til søndag. Da skal det bli litt mildere og overskyet.

– Det er jo en del ekstrajobb med slik været er nå, men vi er i rute. Det ser veldig bra ut, sier rennleder Ole Gunnar Fidjestøl til NTB.

I fjor satte først Peter Prevc verdensrekord som første mann som nådde 250 meter i lørdagens renn. Dagen etter ville Anders Fannemel ikke være noe dårligere og slo til med 251,5 meter. Den rekorden står fortsatt.

Russeren Dimitrij Vassiljev hadde tidligere på dagen landet på hele 254 meter under kvalifiseringen, men var sjanseløs til å få til et stående hopp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Politiet: Stadig mer «julebordfyll» under Kollen-helga

Endringer på bakken

– Blir det verdensrekord i år?

– Bakken er en den samme som i fjor, men i samarbeid FIS har vi justert hoppet noe. FIS mente at resultatene spriket for mye sist, men ved å løfte hoppkanten omtrent en halv grad, mener FIS at flere av hopperne kan hoppe lenger. Hopperne vil komme litt høyere utover kulen enn i fjor, og dermed kunne nå lenger ned i bakken.

Ifølge Fidjestøl er hoppkanten hevet fra 10,6 til 11 grader.

Det er også mulig at Det internasjonale skiforbundet (FIS) velger å erstatte søndagens avlyste renn i Holmenkollen med et ekstra renn i Vikersund.

Les også: FIS vil revolusjonere kombinert