Sundby vil dele favorittstempelet med Northug

Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Johnsrud Sundby er storfavoritt til å vinne lørdagens manndomsprøve i Holmenkollen, men Petter Northug nekter å gi seg uten sverdslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordtrønderen er dessuten den eneste av dem med erfaring fra å vinne 50-kilometeren i Holmenkollen. Det gjorde han i 2010 og 2011.

Sesongens suverent beste langrennsløper har aldri vunnet den. To ganger er det endt med 2.-plass, to ganger og senest i fjor er det blitt 3.-plass.

– Det sitter en verdensmester på distansen ved siden av meg (Petter Northug). Jeg håper vi kan dele på forhåndsstempelet. Det blir et tøft løp i morgen, der mye kan skje. Du trenger en god strategi for å vinne løpet. Jeg tror du skal gå fryktelig hardt for å klare å gå alene i mål, sa Sundby på pressekonferansen sammen med Northug fredag.

Sundby erkjente at han måtte ta favorittstempelet.

– Det er vel ingen overraskelse at det er brukbare odds på meg, sa 31-åringen.

Oversikt: Sport på TV i helgen

Tett

Mens Northug utropte Sundby til tidenes Kollen-favoritt i Tromsø for en liten uke siden, var han ikke like klar fredag. Onsdag vant han sprinten i Drammen og dokumenterte at den sedvanlige februarformen er i anmarsj.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis du ser på fellesstartene i år, har det vært et felles preg over dem. Det kommer nok til å gå fort på denne femmila, og det vil ikke være igjen så mange til slutt. Men mens for eksempel fellesstarten i Lenzerheide var en del av en Tour, så er dette et enkeltrenn, sa Northug.

Han var ikke lei seg for at løypa var hard.

– Jeg føler formen er bra, og jeg håper å være med og krige. Selv om Martin leder verdenscupen og er storfavoritt, er det en del andre navn som har ladet opp til dette løpet etter Tour de Ski, mente Northug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han nevnte Dario Cologna som ett av navnene. Cologna har ikke gått renn i verdenscupen siden han måtte trekke seg fra Tour de Ski før den siste etappen. Northug var usikre på russerne og trodde de kunne bli farlige Flere av dem har trolig ladet spesielt opp til dette løpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Johaug ble lei seg av NM-kritikken

Gjevt

Både Sundby og Northug er skjønt enig om at femmila i Holmenkollen er noe av det som rager høyest i skimiljøet.

– Det er det gjeveste enkeltstående distanseløpet i verdenscupen. De fleste norske setter dette rennet øverst bak tourer og mesterskap. Det er et historisk renn. Jeg har prøvd hardt å vinne dette rennet i fire år, og det hadde vært gøy om jeg hadde klart det denne gangen, sa Sundby.

Temaet blanke ski kom også på banen, men ingen av dem ville si om det var aktuelt å stake i en av rundene mot slutten av løpet. Sundby var vel som var mest klokkeklar.

– Jeg tror aldri at vi vil få se en med blanke ski gå inn til seier her i Holmenkollen.

I fjor vant Sjur Røthe foran sveitsiske Dario Cologna etter målfoto.

Les også: Bjørgen: – Jeg har fått en ny sjef

Se også Hjelmesets guide til femmila i Holmenkollen: – Det er en brutal tur: