Jespersen gir opp sesongen

Det har vært en tung sesong for skiløper Chris Jespersen. Nå gir han opp verdenscupsesongen.
Det har vært en tung sesong for skiløper Chris Jespersen. Nå gir han opp verdenscupsesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sykdomsplagede langrennsløperen Chris Jespersen (32) blir ikke å se i verdenscupen mer denne sesongen. Nå håper han på Birken-deltakelse i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært et mareritt hele veien. Sesongen er egentlig ferdig for min del. Jeg tviler på at jeg får gå mer i verdenscupen, og det er jo heller ikke mye igjen av den. Jeg har ennå et håp om å gå Birken, sier han til Bergensavisen.

8.-plassen i Davos før jul er eneste verdenscuprenn 32-åringen har fullført denne sesongen. Han var også med til Nove Mesto i januar i år, men måtte bryte rennet på grunn av overbelastning i lårene. Utøveren fra Skånevik har slitt med forkjølelse og sår hals regelmessig siden april i fjor. I mai tok han også mandlene i håp om å bli bedre.

Les også: Northug vil tirre Sundby

Mannen som imponerte med å bli nummer to i Tour de Ski 2014, kun 36 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby, frykter likevel ikke for karrieren.

– Jeg er ikke den første i verdenshistorien som har opplevd dette, så jeg skal klare å komme tilbake, lover han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jespersen var en av åtte utøvere som før sesongen ble tatt ut på det norske allroundlandslaget i langrenn.

Verdenscupeliten går femmil i Holmenkollen lørdag før turen går til Sverige og Finland de neste to helgene. Sesongen avsluttes med en ny tour i Canada fra 1. til 12. mars.

Les også: Svensk sportsprofil lei norsk arroganse: – Slutt med svenskespøkene nå