Pep Guardiola klar for Manchester City

Omsider er det offisielt: Pep Guardiola tar over Manchester City etter inneværende sesong.
Omsider er det offisielt: Pep Guardiola tar over Manchester City etter inneværende sesong. Foto: Michaela Rehle / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pep Guardiola tar over som Manchester City-manager fra neste sesong. Det blir vanskelig å vinne Premier League for andre lag fremover, mener TV 2s Simen Stamsø Møller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag bekreftet Manchester City at spanjolen tar over som City-sjef fra neste sesong. Guardiola er enig med klubben om en treårskontrakt.

– De har klart å holde bladet til munnen ganske bra. Jeg var sikker på at dette skulle skje, men ikke at det skulle bli annonsert allerede nå, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller til NTB.

Pellegrini forlater jobben tre år etter han tok over for Roberto Mancini. Han ledet klubben til ligagull og seier i ligacupen i 2014.

– Av respekt for Manuel og spillerne offentliggjør vi avgjørelsen nå for å dempe unødvendige spekulasjoner, heter det i Citys pressemelding.

Ettertraktet

City er nummer to i Premier League, tre poeng bak leder Leicester. De møter Liverpool i ligacupfinalen. I tillegg er de fremdeles med i både FA-cupen og mesterligaen. Der møter klubben henholdsvis Chelsea og Dynamo Kiev.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stamsø Møller mener Guardiola er eneste manager som kunne erstattet Pellegrini i den situasjonen City er i nå.

– Det sier litt. Guardiola er den mest ettertraktede mannen i fotballverdenen. Omtrent alle ville sagt ja til ham. Det kommer til å bli heftig, sier Stamsø Møller.

– Han kommer til å hente spillere i sommer. Han vet hva han gjør. Nå har han god tid på seg også, fortsetter TV 2-eksperten.

Les også: Hamrén bekrefter Sverige-exit etter EM

Arsenals mulighet

For øyeblikket leder Leicester overraskende tre poeng foran City og Arsenal. Arsenal har ikke vunnet ligaen siden 2004. Årets sesong er den beste muligheten på lenge for London-klubben, mener Stamsø Møller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Arsenal må kjappe seg om de vil vinne ligaen. Det blir vanskelig fremover.

– City vil bli mer stabile enn dagens utgave. Det er ikke mange formdupper i lagene til Guardiola, sier Stamsø Møller, som legger til at Englands øverste divisjon blir en attraksjon rikere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mange kule trenere i Premier League nå. Når ikke lagene er de beste i verden, tror jeg det er veien å gå med å hente de beste trenerne. Da vil etter hvert også de beste spillerne komme.

Les også: Ny cupsmell for Deila - presset øker

Oppdrag fullført i Tyskland

Guardiola er i ferd med å lede Bayern München til sitt tredje strake seriegull. I tillegg har han vunnet cupen og VM for klubblag med den tyske klubben.

45-åringen har tidligere ledet Barcelona til tre ligagull og to mesterligatitler.

– Hva blir største endringen i City?

– De får mer konstante krav til en filosofi, sier Stamsø Møller.

Les også: Ola Sælnes på vei til Saint-Étienne

Pep Guardiola:

* Født: 18. januar 1971 (45 år)

* Nasjonalitet: Spansk

* Trenerkarriere: Barcelona B (2007-08), Barcelona (2008-12), Bayern München (2013-16).

* To mesterligatitler, to superligaseire, to klubb-VM-titler, tre seriemesterskap, to cupgull og tre spanske supercuptitlter for Barcelona. To seriegull og ett cupgull for Bayern München.

* Spillerkarriere: Barcelona (1990-2001), Brescia (2001-02), Roma (2002-03), Al-Ahli (2003), Dorados de Sinaloa (2006).

* Aktuell: Offentliggjort som trener for Manchester City fra kommende sesong.