Cupsmell for Deilas Celtic

Det ble en tung dag på jobben for Ronny Deila. Foto: Graham Stuart (Reuters / NTB scanpix)

ligacupen, men et rødt kort ødela for tittelforsvareren. Ross County slo hardt tilbake og gikk til finalen etter en 3-1-seier.

Dermed får ikke Ronny Deila sjansen til å forsvare cuptriumfen fra i fjor, hans første tittel i skotsk fotball. I tillegg øker presset på den norske manageren.

– Det er mitt ansvar. Vi jobber hver dag for å gjøre de rette tingene. Alle spillerne er også skuffet, men gjort er gjort, sa Deila, ifølge Celtics Twitter-konto.

Mot Ross County tok laget hans ledelsen gjennom Gary Mackay-Steven, men like før kvarteret var spilt ble Celtic redusert til ti mann da Efe Ambrose laget straffe.

Den satte Martin Woods i mål, og dermed var lagene like langt.

Fikk kritikk

Ambrose har fått mye kritikk for sin innsats i skotsk fotball, og søndagens korte opptreden var intet unntak.

– Det er utrolig at Efe Ambrose får spille fra start for et lag av Celtics kvalitet, sa kommentator Willie Miller på BBCs radiosending.

1-1 sto seg til pause, men bare få minutter etter hvilen satte Paul Quinn inn ledermålet for Ross County.

Der mente Deila at Celtic skulle hatt frispark etter at keeper Craig Gordon ble hindret av en motspiller.

– Men det var uansett svakt forsvarsspill, sa han.

Leder ligaen

Dermed måtte Celtic kjempe enda mer i oppoverbakke, og kvarteret senere ble oppgaven nærmes umulig sa Alex Schalk satte inn 3-1.

– Vi hadde alt i egne hender, men det røde kortet endret kampen. Å spille 80 minutter med ti mann gjorde det vanskelig for oss, sa den norske manageren.

Da Celtic røk ut av europaligaen ble det sagt at Deila var avhengig av å vinne den hjemlige trippelen, men nå gjenstår bare FA-cupen og ligaen for Celtic og deres kravstore supportere.

Storklubben leder ligaen med seks poeng etter 23 runder, og møter East Kilbridge i FA-cupens femte runde.