Jacobsen vant 10-kilometeren i NM

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble norsk mester.
Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble norsk mester. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå leker Astrid Uhrenholdt Jacobsen (29) med tanken mot å spesialisere seg inn mot 10 kilometer klassisk til neste års VM-sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

10-kilometeren i Lahti-VM 2017 går i den disiplinen.

Torsdag utklasset hun konkurrentene da hun vant distansen under NM i Tromsø. Riktignok var ikke konkurransen all verden, men løpet til 29-åringen fra Heming var det lite å utsette på. Verdensmesteren fra sprint i Sapporo i 2007 er tilbake for fullt igjen etter smellen i årets Tour de Ski.

Kommentatorene omtalte løpet til Oslo-jenta som verdensklasse.

Uhrenholdt Jacobsen tar aldri mer enn en sesong om gangen, og hun sier at hun ikke har endelig bestemt seg for å gå på en ny sesong i skisporet. Det vil overraske mye om hun ikke gjør nettopp det. Fortsatt er hun ikke mer enn 29 år, og hun kan ha flere gode sesonger igjen i seg.

Motivasjon

Uttalelsene etter hennes sjette individuelle NM-gull og det 12. totalt inkludert lagsprint- og stafettgull, tyder på at det blir langrenn på medisinstudenten som avla sin foreløpig siste eksamen så sent som i midten av desember.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå har jeg ikke tenkt veldig nøye på neste sesong, men jeg har vært med lenge og jeg har vært på samme lag lenge. Som person liker jeg at ting endrer seg litt. Jeg liker ikke at ting er statisk, og jeg må på en måte ha noe som gjør at jeg utvikler meg og er motivert hele tiden. Jeg er ikke den personen som gjør det jeg gjorde i fjor fordi det er trygt. Da kan det trigge meg litt å satse snevrere. Nå er ikke dette spikret, men det er en tanke jeg leker med, sa Uhrenholdt Jacobsen etter NM-løpet på idylliske Kvaløya i Tromsø kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mot toppform

Landslagsløperen har vist sterk og stigende form i de siste ukene. Kurven har pekt bratt oppover etter at hun måtte bryte Tour de Ski omtrent før det hadde kommet i gang. Det kan bli moro i både Drammen og Holmenkollen, og ikke minst i Tour de Canada helt på tampen av sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg la en plan i vår for å komme i form til nyåret, og jeg klarte det selv om Tour de Ski gikk i vasken av andre grunner. Det morsomme er at jeg har såpass kontroll på egen formutbygging at jeg klarer å treffe på det jeg planlegger å treffe på. Det gir en veldig stor trygghet med tanke på hvordan man skal legge opp senere sesonger, sa hun som vant årets 10-kilometer med 55,7 sekunder ned til Øystre Slidres Mari Eide på 2.-plass.

Seieren gikk til en jente som elsker å gå NM for klubben sin IL Heming som fylte intet mindre enn 100 år sist mandag.

– For meg er NM en opplevelse. Det er en helt annen stemning der enn under et verdenscuprenn. Det er et høydepunkt for veldig mange, og det er viktig å stille opp.

3.-plassen torsdag gikk overraskende til Lillehammer-jenta Thea Krokan Murud, 21-åringen som representerer Roterud IL.