Håpet om norsk verdenscuptriumf lever

Landslagstrener Christian Mitter vil ikke være med på at håpet om norsk sammenlagtseier i verdenscupen alpint er borte etter at Aksel Lund Svindal ødela korsbåndet. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Landslagstrener Christian Mitter vil ikke være med på at håpet om norsk sammenlagtseier i verdenscupen alpint er borte etter at Aksel Lund Svindal ødela korsbåndet. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kitzbühel (NTB): De norske alpinistene mener det ikke er noen grunn til å gi opp kampen om den totale verdenscupen selv om Aksel Lund Svindal, som ledet den, er satt utenfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal på ingen måte gi opp verdenscupen, selv om Aksel er borte. Nå har det riktignok ikke vært storslalåm på lenge, men vi er med i kampen. Det viktigste akkurat nå er ikke å snakke for mye om den totale verdenscupen. Nå gjelder det å stå på videre, å kjøre raske svinger og vise at vi er det eneste land i verden som kan kompensere for Aksel Lund Svindal og fortsatt kjempe om verdenscupseieren. Det er gøy at vi har et godt lag, sier landslagstrener Christian Mitter før tirsdagens kveldsrenn i slalåm i Schladming og resten av sesongen.

Bakgrunn: Kristoffersen med tre strake klassikerseirer

Samtidig driver Marcel Hirscher, som har vunnet de siste fire årene, og som er den som ligger best an etter at Svindal ble borte, en liten psykologisk kamp mot Henrik Kristoffersen, den største utfordreren hans i øyeblikket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Henrik er min favoritt til å stikke av med den store krystallkula i år. Han kan vinne både åtte og ni slalåmrenn, sier østerrikeren.

Kristoffersen lar seg ikke vippe av pinnen og mener at Hirscher må ta det største presset og favorittstempelet. Begge er dessuten klar over at Kjetil Jansrud også lurer i kulissene. Han er den største outsideren til å vinne totalcupen bak de to slalåmspesialistene.

Les også: Tysk alpinsjef: – Kristoffersen er en Mozart på ski