Norge tok gullet i lag-VM i skiflyging

Johann André Forfang og det norske laget vant lagkonkurransen i skiflygings-VM søndag. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix.
Johann André Forfang og det norske laget vant lagkonkurransen i skiflygings-VM søndag. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Fannemel, Johann André Forfang, Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes sikret Norges tredje laggull i skiflygings-VM søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske laget fikk 1467,6 poeng og var hele 110,4 poeng foran Tyskland med Andreas Wellinger, Stephan Leyhe, Richard Freitag og Severin Freund

Østerrike tok bronsen. Stefan Kraft, Manuel Poppinger, Manuel Fettner og Michael Hayböck hoppet for hjemmelaget i Kulm.

Norges ankermann Kenneth Gangnes gjorde et for ham svakt hopp på 207 meter i 1. omgang, men i finalen slo han til med 219,5. Han hadde bare trengt å hoppe bare 130 meter, så suverene var de norske hopperne.

– Det var digg for meg at de andre gutta hoppet godt. Jeg er stolt av å få være en del av dette laget, sa Gangnes til NRK

Lørdag tok han Gangnes sølv i den individuelle konkurransen.

Like stort

Anders Fannemel var først ut av de norske hopperne og hadde 213,5 og 217 meter, mens Johann André Forfang hoppet 218,5 og 201,5 meter.

– Dette er minst like stort som det jeg opplevde i fjor. Ekstremt deilig å få til gode hopp, sa Anders Fannemel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor satte han verdensrekord på 251,5 meter i Vikersund og ble verdensmester i lagkonkurransen i Falun.

– Det er ufattelig stort. Jeg har ikke ord, og det var ekstremt deilig å prestere i dag, sa Johann André Forfang, som var usikker til start etter det stygge fallet han opplevde lørdag.

Daniel-André Tande fikk til for ham to gode svev med 206,5 og 215,5 meter. Etter tre hoppere i finaleomgangen var avstanden fram til Tyskland, som hadde tatt over annenplassen fra Østerrike, på svimlende 113,8 poeng.

Fantastisk

– Det var helt fantastisk deilig. Jeg var det desidert svakeste kortet på det norske laget. Jeg var utrolig nervøs, og det var deilig å få til de beste hoppene mine på lenge, sa Tande.

Norge var for øvrig eneste nasjon som hadde hopp over 200 meter i alle sine åtte hopp i søndagens konkurranse.

Norge vant også laggullet i 2004 og 2006. I 2008 ble det bronse, mens det ble sølv i 2010. I VM på hjemmebane ble det bare fjerdeplass, mens lagkonkurransen i forrige VM ble avlyst.

Østerrike hadde vunnet de tre siste lagkonkurransene i skiflygings-VM.