Knepent norsk tap for Island i EM

Bjarte Myrhol skadet venstrehånden sin i 1. omgang da Norge tapte i EM-åpningen mot Island fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Bjarte Myrhol skadet venstrehånden sin i 1. omgang da Norge tapte i EM-åpningen mot Island fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge ledet med ett mål ved pause, men tapte til slutt 25-26 for Island i sin første kamp i håndball-EM for menn fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjarte Myrhol og de norske håndballgutta gikk på en fryktelig vond smell i EM-premieren fredag. Island vant 26-25 med Norges kaptein på skadelista.

Kort etter pause stakk islendingene ifra. 13-13 ble kjapt til 15-18 og 16-19, men kampen levde videre. Kent Robin Tønnesen ordnet 19-19 på straffe. De norske gutta nektet å gi seg, men måtte gi tapt da Island avgjorde i sluttsekundene.

Råsterke Kroatia (søndag) og Hviterussland (tirsdag) gjenstår for Norge, og det lukter allerede kanskje mye av avansement uten poeng i sekken.

Keeper Ole Erevik hadde en svak dag i målet fredag. Espen Christensen klarte seg noe bedre da han kom inn etter pause.

Sterk

Kristian Bjørnsen spilte en strålende åpningsomgang og var god hele veien. Stavanger-gutten har en klausul i kontrakten med Kristianstad om at han kan forlate klubben i sommer – om det kommer et interessant tilbud.

Det gjør det helt sikkert fra Bundesliga. I 1.-omgangen mot islendingene scoret han fem ganger.

Det skjedde med en silkemyk venstrearm.

Topp

Norge presterte en av sine beste omganger under landslagssjef Christian Berge. Med et tøft forsvar utfordret de Island hele veien til 11-10 ved pause.

Islendingene sto med fire strake mesterskapstriumfer over Norge før duellen i Katowice.

For den norske kapteinen Myrhol startet EM på nesten verste vis. Han skadet en finger etter bare få minutter, ble rushet til garderoben og måtte sy to sting.

Den 33-årige veteranen var tent som bare det før avkast. Han rakk bare å være med på den sterke norske starten.

Det er uklart hva som skjer med Myrhol og videre spill i mesterskapet. Han har hatt en tilsvarende skade tidligere.

Bedre

For to år siden – i Danmark – var Norge så godt som ute av åpningskampen mot islendingene før den startet. Det sto 1-6 etter bare sju minutter.

Det endte i 26-31-tap.

Norges sjetteplass i hjemme-EM i 2008 er beste prestasjon i nyere tid.

I tillegg har det blitt en sjuendeplass både i VM (2005) og EM 2010.

Lett

De tre beste lagene i hver pulje tar med seg poeng og målforskjell fra gruppespillet til hovedrunden.

Derfor ble Island – Norge sett på som uhyre viktig.

I den andre kampen i gruppen slo favoritt Kroatia Hviterussland 27-21.

Den kampen ble akkurat som de fleste forventet. En treg og uinspirert kroatisk start, alvorsprat i pausen og så farvel til Hviterussland i 2.-omgangen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus