Heidi Weng spurtslo Østberg i lørdagens fellesstart

Heidi Weng (midten) vant den sjuende etappen i Tour de ski foran Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Therese Johaug.
Heidi Weng (midten) vant den sjuende etappen i Tour de ski foran Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heidi Weng hadde mest krutt i bein og armer på slutten og spurtslo Ingvild Østberg på den nest siste etappen i Tour de Ski lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skilte 0,8 sekund mellom de to beste. Therese Johaug tok tredjeplassen, men ble hektet av i den siste bakken før spurten og var 6,2 sekunder bak Weng i mål. Romeriksløperen var sprekest da hun gikk opp på siden av Østberg med vel 100 meter igjen å gå.

– Dette er helt fantastisk. Jeg følte meg ikke spesielt sprek i dag, så det er utrolig at jeg skulle ta denne seieren, sa Weng til FIS' TV-kanal etter løpet. Hun la til at hun var veldig sliten mot slutten og måtte kjempe for å holde fokus opp den siste bakken.

Underveis i løpet dannet de tre norske løperne etter hvert en tetkvartett sammen med finske Krista Parmakoski. Den finske jenta ble hektet av i god tid før spurten, men hun tok fjerdeplassen og var 17,4 sekunder bak Weng.

Veldig sprek

Underveis var Ingvild Flugstad Østberg med i teten hele veien. Hun tok bonussekunder og dro fra Johaug i sammendraget hele tiden. Da avgjørelsen falt opp den siste bakken, fikk Therese Johaug flere glipptak og gled bakover, slik at det ble en tøff kamp mellom Østberg og Weng på de siste vel 100 meterne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg følte meg veldig sprek i dag, men likevel unner jeg Heidi denne seieren. Hun har mange pallplasser fra før, så det var jammen på tide at hun tok skrittet helt til topps på seierspallen, sa Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter rennet.

Det var Wengs aller første verdenscupseier i år, og den smakte ekstra godt, selv om hun er sjanseløs i sammendraget i Tour de Ski, for det kommer til å bli en kamp mellom lagvenninnene hennes, Østberg og Therese Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Deilig

– Det er veldig deilig fortsatt å ha ledertrøya i Touren, sa Østberg til NRK før hun måtte løpe til seiersseremoni.

I sammendraget leder Østberg med 38,7 sekunder på Johaug før løperne skal opp monsterbakken søndag. NRKs eksperter mener at det er en så stor avstand at det kan holde helt til mål for Gjøvik-jenta på søndag, selv om kampen på ingen måte er avgjort, for Johaug har vist tidligere at hun behersket slalåmtraseen løperne skal opp veldig bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spurten ble spennende lørdag, og Weng sa hun følte hun hadde rimelig god kontroll ut på oppløpet.

– Jeg gikk ut litt for tidlig og ventet på at Ingvild skulle komme opp på siden av meg, men hun kom aldri. Likevel gikk det litt tid før jeg skjønte at seieren var min. Det gikk vel ikke helt opp for meg før jeg møtte mamma. Hun var stolt av meg i dag, sa Heidi Weng etter triumfen.

Samtidig fastslo Østberg at hun var sjanseløs på de aller siste meterne