Gangnes på pallen, Prevc vant

Kenneth Gangnes under søndagens hopprenn i Bergiselbakken i Innsbruck. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kenneth Gangnes under søndagens hopprenn i Bergiselbakken i Innsbruck. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kenneth Gangnes kunne ikke gjøre noe med Peter Prevc og Severin Freund, men tok tredjeplassen i det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka. Prevc økte sammenlagtledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gangnes lå på 2.-plass før finaleomgangen og fulgte opp med et godt hopp på 124 meter i Innsbruck. Likevel ble han slått av Prevc og Freund, som landet på henholdsvis 132 og 128 meter.

Les også: Gangnes sikret norsk andreplass

Johann Forfang var 1,8 poeng fra pallen etter at han plusset på to meter fra førsteomgang og tok ledelsen med et svev på 124 meter i finaleomgangen.

Bortsett fra formsvake Daniel-André Tande, som landet på 106 meter, vant alle de norske hopperne sine dueller i første omgang. Nordmennene dominerte omgangen med Kenneth Gangnes (2..-plass), Johann Forfang (4.-plass), Anders Fannemel (9.-plass) og Tom Hilde (10.-plass) blant de ti beste. I tillegg lå Andreas Stjernen på 12.-plass og Joachim Hauer på 15.-plass.

I finaleomgangen var det imidlertid bare Gangnes og Forfang som maktet å følge opp. Anders Fannemel hadde bedre forhold i sitt andre hopp, men ristet på hodet etter at han landet på 118,5 meter. Det holdt bare til en 12.-plass.

Tom Hilde, som ble hentet til hoppuka på bekostning av Halvor Egner Granerud før rennet i Innsbruck, slo av nesten ti meter og tok 17.-plassen.