Tande: – Det føles litt urettferdig

Daniel-André Tande er 33,3 poeng bak Severin Freund etter åpningsrennet, men advarer hoppukelederen. Ekstremhoppene er ikke langt unna.
Daniel-André Tande er 33,3 poeng bak Severin Freund etter åpningsrennet, men advarer hoppukelederen. Ekstremhoppene er ikke langt unna. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Baktrekken ødela for Daniel-André Tande i Oberstdorf tirsdag, men Kongsberg-hopperen nekter å gi opp sammenlagtdrømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tande lå på andreplass etter førsteomgangen i hoppukeåpningen, men med 119 meter i finaleomgangen falt han til tiendeplass. Han er hele 33,3 poeng bak ledende Severin Freund.

– Det er fullt mulig å ta elleve poeng per renn i de tre gjenstående rennene. Det er fullt mulig. Jeg har vunnet med mer enn det før. Jeg begynner å hoppe godt på ski igjen og da kan alt skje. Alt er mulig, sier Tande til NTB.

Kongsberghopperen ble offer for varierende vindforhold. Arrangøren gikk opp og ned på farten.

– Er det mulig å ta inn 33,3 poeng?

– Det er ikke målet å ta inn det, målet er å hoppe bra på ski – og så se hva som skjer til slutt, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

– Du svarte ikke på spørsmålet.

– Det er ikke et mål vi har, å hente inn 33 poeng.

– Generelt, er det realistisk?

– Det får vi se. Det er avhengig av hvordan de neste rennene blir. Blir det like varierende forhold, kan en av våre ha flaks. Vi har mange som kan ha flaks, tyskerne har bare én, svarer en halvirritert Stöckl.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tande: – Utrolig stort

Oppgitt Stöckl

Han ville heller glede seg over fem nordmenn blant de elleve beste, men var tydelig oppgitt.

– Vi får ikke gjort noe med forholdene. Daniel gjør et bra hopp, men med baktrekk og lav fart blir det nesten umulig å fly bakken ned.

– Jeg skjønner at mange er skuffet og tror at vi ikke henger med i toppen. Men vi har fem mann topp elleve. Hallo, sukker landslagssjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av de norske var uheldige med forholdene i finaleomgangen. Johann Forfang (åttendeplass) fikk også ødelagt sin førsteomgang.

Tande lå på andreplass etter 133 meter i førsteomgangen. Da lå alt til rette for en glimrende hoppuke.

Slik forklarer han 119 meter i finaleomgangen.

– Det er akkurat like bra. Skihoppet er like bra, men det blir tungt når det er liten fart og for mye bakvind. Da går det ikke, dessverre. Jeg gjør to gode hopp, men med ulike lengder. Det er irriterende. Jeg tar med det positive, det er bra hopping. Det føles litt urettferdig. Jeg er skuffet nå, sier Tande.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremhopp

Han fikk 9,4 poeng i vindkompensasjon, men det hjalp lite.

– Jeg vet ikke om jeg burde blitt holdt igjen. Det gikk bare ikke, sier Tande.

Han kommer med følgende advarsel til ledertrioen Freund, Michael Hayböck og Peter Prevc.

– Førstehoppet nærmer seg makshoppene fra Klingenthal. Får jeg noen til slike, kommer ekstremhoppene som alle de andre skal slite å få følge med på. Det gleder jeg meg til, sier Tande.

Mye kan rettes opp i det klassiske nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen fredag.

– Jeg gleder meg til nyttårshopprennet. Jeg hoppet dårlig der i forrige hoppuke, men skal gjøre det bedre. Det er en bakke du kan fly litt i. Det er en bakke som skal passe meg greit, selv om jeg ikke fikk noen skikkelig feeling der i fjor, sier Tande.

Han ble nummer 34 i Garmisch-Partenkirchen for et år siden. (©NTB)