Eksperter: Northug er årets idrettsutøver

En tydelig rørt Petter Northug etter gull på 50 kilometer klassisk i VM i Falun. Northug vant fire gull i mesterskapet i Sverige Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
En tydelig rørt Petter Northug etter gull på 50 kilometer klassisk i VM i Falun. Northug vant fire gull i mesterskapet i Sverige Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Petter Northugs VM-bragd i Falun står sterkere enn det noen annen norsk idrettsutøver har prestert i år, mener flere eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug tok fire gull og ble den ubestridte VM-kongen i Falun. På VMs siste dag spurtet han fra alle konkurrentene og tok seieren på femmila.

Oversikt: Slik er sportsprogrammet på tv i romjulen

Det bidro sterkt til at Norge som nasjon gjorde tidenes gullfangst i et ski-VM.

NTB har spurt fire sportspersonligheter om hvem de mener er årets norske idrettsutøver. Tre av dem er helt klare på at det en 29-åring fra Mosvik.

Les også: Northug mente han dummet seg ut

– Fire gull i ski-VM henger høyt for meg. Det er vår nasjonalidrett, sier Arne Scheie til NTB, og nevner Marit Bjørgen, Aleksander Kristoff og Rune Velta som hederlige kandidater.

Les også: Northug vil ikke love Tour de Ski-seier

Bjørgen tok to gull og ett sølv i Falun-VM. Aleksander Kristoff ble mestvinnende syklist i verden med totalt 20 etappeseirer. Det var mye takket være en fantastisk vårsesong. I Tour de France og VM gikk det ikke helt veien.