Leicesters superduo økte presset på Mourinho

Jamie Vardy er i sitt livs form.
Jamie Vardy er i sitt livs form. Foto: Andrew Yates / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

De ustoppelige Leicester-heltene Jamie Vardy og Riyad Mahrez forverret Chelsea-krisen med hvert sitt mål i mandagens 2-1-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Jamie Vardy og Diego Costa kranglet heftig mandag. Foto: Andrew Yates / Reuters
Jamie Vardy og Diego Costa kranglet heftig mandag. Foto: Andrew Yates / Reuters

Ingen produserer mer i Premier League enn Leicesters formsterke poengkonger. Mahrez har 18 målpoeng (11 mål, 7 assist), Vardy 17 (15 mål, 2 assist) etter 16 runder for den sensasjonelle serielederen. Chelsea trøbler videre. Nå vil spekulasjonene om José Mourinhos managerframtid i London-klubben tilta, igjen.

– Vi var det beste laget i 20-25 minutter, kanskje 30. De var best i en time, sa Mourinho til Sky Sports.

– Når noen av spillerne dine ikke leverer på det nivået de kan, blir det vanskelig. Denne sesongen gjør vi det dårlig av enkelte årsaker, men det gjelder ikke dem (spillerne) alle, fortsatte portugiseren.

Leverer på trening

Han var ikke nådig mot egne spillere etter nok en nedtur.

– For å snu tingene, vet jeg bare om en utvei – jobbing på øverste nivå. Det de gjør hver dag ute på treningsfeltet kan jeg ikke klage på. Men det er frustrerende å se hva de gjør på trening sammenlignet med i kamper, fortsatte Mourinho.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han fikk spørsmål om Chelsea nå kan glemme å komme på mesterligaplass.

– Topp fire er kjørt, åpenbart, sukket Mourinho.

Jamie Vardy har nå produsert målpoeng i 14 PL-kamper på rad, og forbedret dermed sin egen rekord mandag. Etter et flott angrep, der Mahrez løftet ballen inn foran mål, kunne Vardy styre inn 1-0 til Leicester etter 34 minutter. Vardy, som kjemper om å få en plass i Englands EM-tropp neste sommer, har alene scoret 15 mål denne sesongen – Chelsea totalt har scoret 18 ...

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke sikre

Bare minutter inn i annenomgangen doblet Mahrez etter svakt forsvarsspill, spesielt av den passive Chelsea-backen César Azpilicueta. Mahrez tok imot et lekkert angrep fra Marc Albrighton, spilleren som tabelljumbo Aston Villa i sin tid ga bort gratis, lekte litt med ballen og løftet så inn sitt sjuende mål for sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet ikke helt om ingen kan stoppe meg, jeg må bare gjøre mitt beste for laget. Det viktigste er lagets prestasjoner. Vi spilte en god kamp og fortjente seieren. Jeg er full av selvtillit. Når du scorer mål og lager assist hele tiden, er det normalt å være det, sa Mahrez til Sky Sports.

– Vi er definitivt ikke sikre. Vi trenger 40 eller 42 poeng for å være det, svarte Mahrez på spørsmål om Leicester, som mange tippet ville rykke ned, har reddet plassen.

Chelsea skapte en rekke sjanser, men slet med å omsette sjansene mot et energisk hjemmelag som forsvarte seg frenetisk. Først etter 77 minutter kom reduseringen som virkelig begynte å stresse vertene. Loïc Rémy headet inn sin første scoring for sesongen etter pasning fra innbytterkollega Pedro.

Ett poeng over streken

Siden Leicester tapte mot nettopp Chelsea i våres, har Claudio Ranieris klubb 13-6-1 på 20 kamper. Chelsea gjør sin svakeste seriestart siden 1993/94. På bortebane er laget i alvorlige problemer. 1-2-5 er Chelseas fasit på bortebane.

Chelseas sju siste kamper har gitt fire poeng (1-1-5).

Etter 16 ligarunder ligger Chelsea på en skrekkelig 16.-plass med 15 poeng, ett mer enn Norwich under streken.

Sensasjonslaget Leicester gjeninntok tabelltoppen med sine 35 poeng, to mer enn Arsenal – og ufattelige 20 poeng foran Mourinhos Chelsea.