Brennhete Giroud sendte Arsenal videre

Olivier Giroud ble dagens mann for Arsenal i Pireus onsdag kveld.
Olivier Giroud ble dagens mann for Arsenal i Pireus onsdag kveld. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters

Arsenal hadde kniven på strupen, men tre mål av toppscorer Olivier Giroud sendte laget videre til åttedelsfinalen i mesterligaen da Olympiakos ble slått 3-0 onsdag kveld.

Bayern München var allerede videre fra gruppen, og Olympiakos hadde det hele i sin hule hånd før onsdagens hjemmekamp. Arsenal måtte vinne med to mål, eller ta ettmålsseirer med minst tre scorede mål for å passere Olympiakos på innbyrdes oppgjør.

Utgangspunktet kunne absolutt vært bedre for skadeplagede Arsenal.

Grekerne er dessuten et veldig bra hjemmelag. I årets serie har de vunnet alle 13 med en samlet målforskjell på 20-3.

Historien talte heller ikke til Arsenal fordel. På de siste fem mesterligakampene i Hellas hadde Arsenal tapt fire og spilt én uavgjort. Før onsdagens 0-2-tap var Olympiakos ubeseiret mot Arsenal på hjemmebane siden 1996.

Trippel

Dessuten har Arsenal hatt en elendig måned bak seg i Premier League, og optimismen hos blodfansen var bare sånn passe før kampen.

Det skulle endre seg underveis i kampen. Olympiakos kom klart best i gang, men etter 25 minutter hadde Arsenal sin første store sjanse da Mathieu Flamini skjøt i tverrliggeren. Fire minutter senere ble det 1-0. Norske Omar Elabdellaoui ga fra seg mye bakrom, og Aaron Ramsey kom ned til dødlinjen og fikk slått inn. Der sto Olivier Giroud foran mål og fikk ballen i mål. Roberto i målet til Olympiakos var etter ballen, men det holdt ikke.

Fire minutter pause var Joel Campbell nest sist på ballen da Giroud dro seg fri og laget sitt andre for kvelden. Der og da var Arsenal videre om resultatet sto seg.

Joel Campbell, som tidligere har vært leid ut fra Arsenal til Olympiakos, spilte for øvrig en av sine aller beste kamper i Arsenal-trøya.

Straffe av Omar

Etter 67 minutter fikk Arsenal straffe. Nacho Monreal skjøt knallhardt inn, og ballen gikk i armen på en nærmest liggende Omar Elabdellaoui fra kloss hold. Dommeren ga også gult kort til Elabdellaoui. Enkelte vil kanskje hevde at handsen ikke var med vilje, og at det var strengt dømt. En slik tankegang har uansett lite for seg.

Straffen ble dømt, og Giroud satte sikkert inn sitt tredje for dagen og dermed 3-0 til Arsenal.