Total ydmykelse for Hareide i avskjedskampen

Real Madrid-spiss Karim Benzema jubler for en av sine tre scoringer mot Malmö FF. Foto: Juan Medina / Reuters

Åge Hareide ønsket seg et mirakel på Santiago Bernabéu i sin siste kamp som Malmö-trener, men nordmannen måtte konstatere at Real Madrid ble altfor sterke. Ronaldo og co. vant hele 8-0.

Tre scoringer av franske Karim Benzema, fire av Cristiano Ronaldo og én av Mateo Kovacic sørget for åttemålstriumf til det spanske hovedstadslaget i mesterligaen tirsdag. Benzema sendte Real i føringen allerede etter 12 minutter, og franskmannen doblet ledelsen med en fin heading 12 minutter senere. Seks minutter før pause sendte Real-stjernen Ronaldo hjemmelaget opp i 3-0, og da var det definitivt kjørt for Hareides mannskap. To minutter etter pause dunket Ronaldo inn 4-0. Like etter sikret portugiseren sitt hat trick, og han ga seg ikke før han hadde satt inn fire mål. Mateo Kovacic og nevnte Benzema satte punktum for hovedstadslaget med 7-0 og 8-0.

Rekordkveld

8-0 er ifølge nyhetsbyrået Ritzau en tangering av den største seieren i mesterligaens historie. Real tangerte Liverpool med sin åttemålsseier. Liverpool slo Besiktas 8-0 i en mesterligakamp i november 2007.

Ifølge TV 2 satte Cristiano Ronaldo scoringsrekord i kampen mot Malmö. Portugiseren er den første gjennom tidene som har scoret ti mål i turneringens gruppespill. Han endte på elleve fulltreffere med sitt scoringsshow mot svenskene.

Åge Hareide ledet Malmö for siste gang tirsdag. Han er nå ferdig i klubben, og nordmannen er den heteste kandidaten til å ta over det danske landslaget etter Morten Olsen. Hareide skulle nok ha ønsket seg et betraktelig snillere resultat enn tirsdagens ydmykelse.

PSG videre

I den andre kampen i gruppe A vant Paris Saint-Germain 2-0 hjemme mot Sjakthar Donetsk. Real Madrid avanserer som gruppevinner, mens PSG går videre som nummer to. Sjakhtar knep tredjeplassen foran Malmö, og ukrainerne er dermed klare for spill i europaligaen.