Parademarsj for de norske langrennsjentene

Ingvild Flugstad Østberg dro fra konkurrentene på den andre etappen i kvinnestafetten i Lillehammer søndag. Etter det var det aldri spennende. Norge vant med nesten to minutter på neste lag som var Finland.
Ingvild Flugstad Østberg dro fra konkurrentene på den andre etappen i kvinnestafetten i Lillehammer søndag. Etter det var det aldri spennende. Norge vant med nesten to minutter på neste lag som var Finland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Heidi Weng debuterte som ankerkvinne og gikk det norske laget inn til en suveren seier i verdenscupstafetten over 4 x 5 kilometer i Lillehammer søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved siden av Weng var det Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug som gikk på det norske laget. Bortsett fra på den første etappen var det aldri spennende.

Ingvild Flugstad Østberg slo knockout på konkurrentene på den andre etappen og sikret There Johaug et solid forsprang før tredje etappen.

Les også: Suverene Johaug til topps i minitouren

Lettet og glad

– Dette var veldig gøy. Jeg er både lettet og glad og alt mulig på en gang, sa Østberg til NRK etter at hun var ferdig med sin etappe. Hun skaffet det norske førstelaget en ledelse på 21,5 sekunder til Finland, og avgjorde i realiteten hele stafetten.

Før henne hadde Maiken Caspersen Falla holdt godt følge med Uhrenholdt Jacobsen.

– Det var gøy å gå her i dag. Føret var bra, og innsatsen min var helt godkjent, sa Falla.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gikk den første etappen for det norske annetlaget, var best på åpningsetappen, men etter det dreide alt seg om det beste norske laget.

– Jeg følte meg bedre i dag (søndag) enn i løpet vi gikk lørdag. Det var helt riktig å sette meg på andrelaget, sa Jacobsen til NRK. Hun mente hun kom først inn til veksling fordi hun er bedre enn konkurrentene til å kjøre utfor.

Les også: Heidi Weng: – Jeg har prøvd å bli sint på meg selv

Glimrende utgangspunkt

Therese Johaug distanserte resten av feltet ganske kraftig på sin etappe. Hun ga Heidi Weng et glimrende utgangspunkt.

– Nå har Heidi stålkontroll, mente Johaug etter å ha sendt lagvenninnen av gårde.

– Jeg gjorde det beste jeg kunne på denne stafetten i en isete løype. Slik forholdene var synes jeg det gikk bra, sa Johaug til NRK etter sin etappe.

Deretter ble det en ensom parademarsj for Heidi Weng på siste etappen. Norge slo Finland med 1.59,0 minutt. Tredjeplassen gikk til USA som var 2.07,1 minutter bak. Deretter fulgte det norske annetlaget med Sverige på femteplass.

Særlig imponerte den amerikanske ankerkvinnen Jessica Diggins på sin etappe. Hun tok igjen og distanserte både Ragnhild Haga på det norske andrelaget samt Charlotte Kalla på det svenske laget og ordnet en populær tredjeplass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus