Ishockey: Thoresen erstatter Johansen etter VM

Roy Johansen slutter som landslagssjef i ishockey etter VM i 2016. Stavanger-trener Petter Thoresen blir ny landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Roy er en fantastisk god landslagstrener. Han har betydd veldig mye for Norges Ishockeyforbund med den jobben han har gjort for landslaget. Vi er et relativt lite land, som har etablert seg i verdenstoppen i ishockey og har vært der i mange år. Det skyldes mye Roys arbeid som landslagstrener, sa generalsekretær Ottar Eide i ishockeyforbundet.

– Han har hatt evne til å bygge lag med stor L. Det er kanskje grunnen til suksessen og dedikasjonen spillerne og han har hatt, la Eide til.

Roy Johansen har vært landslagssjef siden 2001. Mesterskapet i Moskva til våren blir hans 15. VM. Han har også ledet Norge i to OL (2010 og 2014).

Thoresen overtar

Thoresens kontrakt starter 1. juni neste år. Den nåværende Stavanger-treneren gleder seg til å ta fatt på oppgaven som landslagssjef.

– Hjertet mitt slo litt ekstra fort da jeg fikk mulighet og tilbud om å være på det norske landslaget, sa Thoresen.

Han leder Norge i OL-kvalifiseringen neste høst. Den skulle opprinnelig ha blitt spilt vinteren 2017, men er flyttet til september 2016 slik at NHL-spillere kan være med.

– Det blir en tøff test. Frankrike og Kasakhstan har gode lag. OL er et sted alle vil til. Vi skal forberede oss så godt vi kan for å gjøre en god figur der.

Thoresen var med i Norges trenerteam under Leif Boorks ledelse i VM 2001. Da rykket Norge ned fra elitedivisjonen. Han har vært Stavanger-trener siden 2009.

Tidlig avklaring

Ifølge Eide var det viktig for både ishockeyforbundet og Johansen å få en tidlig avklaring rundt framtiden hans.

– Det betyr at vi kan få en fin periode i oppkjøringsperioden til VM, uten at dette er tema, samtidig som Roy vil ha muligheten til å være på markedet for nye oppdrag, sa generalsekretæren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus