Meny

Fury verdensmester etter seier over Klitsjko

Den ukrainskie tungvektsbokseren Vladimir Klitsjko (Th) tapte kveldens kamp mot britiske Tyson Fury. Foto: Friso Gentsch / Epa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske Tyson Fury er ny verdensmester i tungvektsboksing etter å ha slått ukraineren Vladimir Klitsjko på poeng i Tyskland lørdag.

Med seieren overtar Fury alle titlene til Klitsjko. Det er første gang siden 2009 at en britisk bokser har verdensmestertittelen i den mest prestisjetunge bokseklassen.

Seieren i Düsseldorf er nummer 25 av 25 mulige i Furys proffkarriere. 18 av seirene har kommet på knockout, men slik gikk det altså ikke i Tyskland lørdag kveld. Alle dommerne ga seieren til den britiske 27-åringen, med sifrene 115-112, 115-112 og 116-111.

Den 12 år eldre ukraineren hadde 64 seirer – 53 av dem på knockout – på sine 67 proffkamper før lørdagens møte. Nederlaget mot Fury er hans første tap siden april 2004. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus