Wenger: – Kanskje vi var for sikre på oss selv

Arsène Wenger og hans Arsenal tapte 1-2 mot West Bromwich lørdag.
Arsène Wenger og hans Arsenal tapte 1-2 mot West Bromwich lørdag. Foto: Ed Sykes / Reuters

Arsène Wenger måtte se sitt lag gå på et overraskende 1-2-tap borte mot West Bromwich.

I en kamp hvor Mesut Özil noterte seg for sin sjuende strake målgivende pasning mot West Bromwich, klarte ikke Arsenal å komme tilbake etter at hjemmelaget snudde kampen.

– Vi ga alt helt til siste slutt, men kanskje var vi for sikre på oss selv, forteller han ifølge BBC.

Til tross for at Olivier Giroud ekspederte Özils frispark i mål og satte inn sitt 1-0 til bortelaget til London, ga ikke hjemmelaget seg. Etter 35 minutter var det Chris Brunt som var i servitørrollen, og også nordirens frispark var millimeterpresist. Det var også avslutningen til mottaker James Morrison, som med yttersiden av foten sendte ballen i en bue bak en utspilt Petr Cech.

I forkant av 1-0-scoringen kom Mikel Arteta inn for en skadd Francis Coquelin, men spanjolen fikk ingen minneverdig førsteomgang da han ga West Bromwich ledelsen etter å ha satt James McClean sitt innlegg i eget nett.

Joel Campbell kom inn like etter pause for å gi Arsène Wengers mannskap mer trykk foran West Bromwich-målet. Costaricaneren fikk en eventyrlig mulighet til å bringe balanse i regnskapet etter glimrende forarbeid av Santi Cazorla, men 23-åringen klarte ikke å stokke beina i avslutningsøyeblikket.

Like før slutt fikk gjestene en kjempemulighet til å utligne. Etter en forseelse fra Chris Brunt, pekte dommer Mark Clattenburg på straffemerket. Santi Cazorla som har scoret på seks av sine sju siste straffer, skled imidlertid i tilløpet og sendte ballen over målet til Boaz Myhill.

– Vi hadde en dårlig dag. Vi scoret selvmål, misset et straffespark og skapte mange sjanser uten å score. Det er veldig skuffende, avslutter Wenger.

Tapet gjør at Arsenal blir stående på fjerdeplass med 26 poeng, mens West Bromwich klatrer opp til 12.-plass med sine 17 poeng. (©NTB)