Vardy likt med van Nistelrooy og sendte Leicester til topps

Jamie Vardy scoret i sin tiende kamp på rad i Premier League.
Jamie Vardy scoret i sin tiende kamp på rad i Premier League. Foto: Craig Brough / Reuters

Leicesters Jamie Vardy scoret i sin tiende strake kamp i Premier League, og tangerte Ruud van Nistelrooys 12 år gamle rekord på mål i fleste kamper på rad. Klubben vant 3-0 borte mot Newcastle og leder ligaen.

Leicester har hatt en eventyrlig sesonginnledning. Manchester City vil riktignok med seier over Liverpool ta tilbake tabelltoppen, men enn så lenge er «The Foxes» Englands beste fotballklubb etter 13 serierunder.

– Jeg har tangert van Nistelrooys rekord, vi fikk tre poeng og holdt nullen, sa Vardy etter kampen.

Toppscorer

Seriens toppscorer Vardy kjempet en desperat kamp mot klokka for å bli spilleklar til oppgjøret etter å ha slitt med skade siden forrige runde for to uker siden.

– Fysioen har vært briljant for å få meg klar til i dag, sa Vardy.

28-åringen fikk plass i startelleveren og jaktet van Nistelrooys scoringsrekord. Da han på overtid av første omgang ble spilt igjennom av Leonardo Ulloa, var engelskmannen nådeløs, og banket ballen i nærmeste hjørne.

Scorer Vardy mot Manchester United i neste runde, vil han ene og alene inneha rekorden på scoring i fleste kamper på rad. Van Nistelrooy har ønsket angriperen lykke til i jakten på Twitter.

– Folk har sendt meg twittermeldingen hans, bra av han å si det. Vi får se hva som skjer neste helg mot Manchester United, sa Vardy.

Fornøyd Ranieri

I annen omgang satte spisskollega Ulloa inn 2-0 etter 62 minutter. Sju minutter før slutt fastsatte Shinji Okazaki sluttresultatet til 3-0.

– Vi må fortsette dette. Nå kommer de større lagene og vi kan bare spille og se hva som skjer. Det er bra for Vardy og alle sammen. Han har veldig mye selvtillit og lagkameratene tror noe kan skje når han får ballen, manager Claudio Ranieri.