Lillebror Bø anbefaler Tarjei-spill

Johannes Tingnes Bø endte på 6.-plass på mennenes sprint under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen.
Johannes Tingnes Bø endte på 6.-plass på mennenes sprint under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø mener storebror Tarjei er et meget godt tips som sammenlagtvinner av årets verdenscup i skiskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tarjei gikk inn til andreplass i lørdagens åpningssprint på Sjusjøen, mens Johannes endte fire plasser lenger ned på resultatlista. Etterpå var lillebror imponert over storebror.

– Han kjemper i toppen og blir bra i år. Jeg anbefaler folk som liker å tippe å sette penger på han som vinner av den gule trøya. Da får du igjen pengene og mer til. Han har god odds i forhold til hvor bra form han har vist i sommer, smilte 22-åringen til NTB.

Les også: Hegle Svendsen vurderer å gi seg etter VM i Oslo

Lite penger

Den spådommen kvitterte storebror Tarjei på følgende vis:

– Johannes har akkurat kjøpt seg ny leilighet, så han har i hvert fall ikke penger til overs å spille med.

At det var godt å sette på plass lillebror i sesongens første renn, la han samtidig ikke skjul på.

– Det er alltid godt å slå han. Han har stort sett slått meg de siste årene, så det er godt å begynne sesongen med å ha han på rett side på resultatlista, smilte Tarjei – og vedgikk samtidig at han ikke anså Johannes som den sterkeste utfordreren på Sjusjøen.

– Han er ikke den beste skytteren i vind. Jeg føler for så vidt at han har hatt medvind i flere år, men sidevind er han ikke så god på, lo 27-åringen.

Sterk på stående

Johannes var på sin side relativt godt fornøyd med løpet som holdt til sjetteplass. I mål var han slått med drøye minuttet av tyske Simon Schempp.

– Det ble litt høye skuldrer, og jeg var litt anspent. I tillegg ble jeg litt for ivrig som vanlig, men det er et godt tegn. Jeg var i hvert fall offensiv, fastslo han.

Den siste skytingen havnet i boka som et stort pluss.

– Jeg er glad jeg klarte å skyte fullt hus på stående i vinden, det var veldig bra. Egentlig er jeg fornøyd med alt unntatt serien på liggende (tre bom), sa Johannes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus