Lillebror Bø anbefaler Tarjei-spill

Johannes Tingnes Bø endte på 6.-plass på mennenes sprint under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen.
Johannes Tingnes Bø endte på 6.-plass på mennenes sprint under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Thingnes Bø mener storebror Tarjei er et meget godt tips som sammenlagtvinner av årets verdenscup i skiskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tarjei gikk inn til andreplass i lørdagens åpningssprint på Sjusjøen, mens Johannes endte fire plasser lenger ned på resultatlista. Etterpå var lillebror imponert over storebror.

– Han kjemper i toppen og blir bra i år. Jeg anbefaler folk som liker å tippe å sette penger på han som vinner av den gule trøya. Da får du igjen pengene og mer til. Han har god odds i forhold til hvor bra form han har vist i sommer, smilte 22-åringen til NTB.

Les også: Hegle Svendsen vurderer å gi seg etter VM i Oslo

Lite penger

Den spådommen kvitterte storebror Tarjei på følgende vis:

– Johannes har akkurat kjøpt seg ny leilighet, så han har i hvert fall ikke penger til overs å spille med.

At det var godt å sette på plass lillebror i sesongens første renn, la han samtidig ikke skjul på.

– Det er alltid godt å slå han. Han har stort sett slått meg de siste årene, så det er godt å begynne sesongen med å ha han på rett side på resultatlista, smilte Tarjei – og vedgikk samtidig at han ikke anså Johannes som den sterkeste utfordreren på Sjusjøen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er ikke den beste skytteren i vind. Jeg føler for så vidt at han har hatt medvind i flere år, men sidevind er han ikke så god på, lo 27-åringen.

Sterk på stående

Johannes var på sin side relativt godt fornøyd med løpet som holdt til sjetteplass. I mål var han slått med drøye minuttet av tyske Simon Schempp.

– Det ble litt høye skuldrer, og jeg var litt anspent. I tillegg ble jeg litt for ivrig som vanlig, men det er et godt tegn. Jeg var i hvert fall offensiv, fastslo han.

Den siste skytingen havnet i boka som et stort pluss.

– Jeg er glad jeg klarte å skyte fullt hus på stående i vinden, det var veldig bra. Egentlig er jeg fornøyd med alt unntatt serien på liggende (tre bom), sa Johannes.