Dyrhaug vant i Sverige – Norge tapetserte pallen

LANGRENNSEIER: Niklas Dyrhaug dro til i Sverige.
LANGRENNSEIER: Niklas Dyrhaug dro til i Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmennene dominerte fullstendig på lørdagens 15-kilometer under den svenske sesongåpningen. Norddamene var lenger etter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Niklas Dyrhaug vant, foran landsmennene Daniel Myrmæl Helgestad og Chris Jespersen.Dyrhaug vant med 2,9 sekunder i fri teknikk etter å ha ledet stort sett hele veien. Han tapte en del tid mot slutten, men klarte å sikre seieren.

– Ventet er det aldri, men jeg hadde håpet å kjempe om seieren, så jeg er glad jeg gjorde det. Jeg var veldig tung siden jeg har vært forkjølet og ikke fikk gått på Beitostølen, så jeg var litt spent før premieren i dag. Det var vel ok, sa Dyrhaug til SVT etter at seieren var i boks.

Takket Aunli for hjelpen

Anders Svanebo ble beste svenske på 4.-plass, drøye sju sekunder bak Jespersen.

Dyrhaug innrømmet at han slet mot slutten, men fikk god hjelp av Lars Ove Aunli, som hadde startet halvminuttet før. De to gikk i mål samtidig, og Aunli endte på en meget god 6.-plass.

– Jeg får sende en stor takk til Stokvik, sa Dyrhaug med et smil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Suveren Kalla

Dermed fulgte nordmennene opp Petter Northugs seier fra fredag, og viser at formen er svært god før neste ukes verdenscupstart.

Petter Northug var ikke med lørdag, men bror Thomas ble nummer 23.

På kvinnenes 10-kilometer var Charlotte Kalla som ventet i en klasse for seg. Hun slo Stina Nilsson med 35,8 sekunder, mens Ida Ingemarsdotter ble nummer tre nesten halvminuttet bak henne igjen.

Merete Myrset ble beste norske på 13.-plass.