Meny

Antidoping Russland suspendert av WADA

Kulturminister og WADA-styremedlem Thorhild Widvey har vært med å suspendere Russland fra WADA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det russiske antidopingbyrået ble onsdag suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA) for å ha brutt organisasjonens regler.

Suspensjonen trer i kraft med umiddelbart virkning, opplyser kulturminister og styremedlem i WADA, Thorhild Widvey til NTB. Et enstemmig flertall stemte for å suspendere Russland. Landet kan så lenge sanksjonen gjelder ikke være til stede på WADA-møter.

Les også: Isinbajeva ber om rettferdighet og for sitt olympiske liv

– Det som har skjedd er at Russland er erklært «non-compliance». De får ikke anledning til å møte på WADA-møter, sier Widvey til NTB.

Antidopingbyrået tok avgjørelsen på et styremøte onsdag. Widvey skal ha gått foran å krevd, på vegne av Europa, at man mister møteretten med en gang det er mistanke om lovbrudd i fremtiden.

– Jeg er glad på vegne av Europa at vi fikk det igjennom. Nasjoner som jukser skal være fullstendig klar over at det er uakseptabelt, sier Widvey.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus