Jonathan Walters sendte irene til Frankrike-EMJonathan Walters sendte irene til Frankrike-EM

Jonathan Walters scoret begge målene da Irland gikk til EM-sluttspillet med 20 over Bosnia-Hercegovina mandag. Det endte 3-1 sammenlagt, og Walters hadde virkelig grunn til å slippe jubelen løs. Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Med ett mål i hver omgang ble Jonathan Walters den store helten da Irland slo Bosnia-Hercegovina 2-0 og sikret plass i Frankrike-EM til sommeren.

Walters kom direkte fra en utestengelse og innfridde til fulle.

Bare 24 minutter ut i første fintet han lagkameraten i Stoke, keeper Asmir Begovic til feil hjørne og gjorde 1-0 på straffe. 20 minutter før slutt scoret han sitt andre mål for kvelden.

Dermed gikk Irland videre med 3-1 sammenlagt etter at det endte 1-1 i den første kampen i Bosnia. Seieren betyr at irene er klar for sitt tredje EM-sluttspill etter at laget deltok blant de beste også i 1988 og 2012.

22 lag er nå klare for EM, men etter to nederlag for Ungarn er ikke Norge blant dem. De to siste som får spille i Frankrike om et drøy halvår blir klare tirsdag. Det står mellom Sverige og Danmark som møtes i København. I den andre kampen spiller Slovenia mot Ukraina. (©NTB)