Meny

Jonathan Walters sendte irene til Frankrike-EM

Jonathan Walters sendte irene til Frankrike-EM

Jonathan Walters scoret begge målene da Irland gikk til EM-sluttspillet med 20 over Bosnia-Hercegovina mandag. Det endte 3-1 sammenlagt, og Walters hadde virkelig grunn til å slippe jubelen løs. Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med ett mål i hver omgang ble Jonathan Walters den store helten da Irland slo Bosnia-Hercegovina 2-0 og sikret plass i Frankrike-EM til sommeren.

Walters kom direkte fra en utestengelse og innfridde til fulle.

Bare 24 minutter ut i første fintet han lagkameraten i Stoke, keeper Asmir Begovic til feil hjørne og gjorde 1-0 på straffe. 20 minutter før slutt scoret han sitt andre mål for kvelden.

Dermed gikk Irland videre med 3-1 sammenlagt etter at det endte 1-1 i den første kampen i Bosnia. Seieren betyr at irene er klar for sitt tredje EM-sluttspill etter at laget deltok blant de beste også i 1988 og 2012.

22 lag er nå klare for EM, men etter to nederlag for Ungarn er ikke Norge blant dem. De to siste som får spille i Frankrike om et drøy halvår blir klare tirsdag. Det står mellom Sverige og Danmark som møtes i København. I den andre kampen spiller Slovenia mot Ukraina. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus