Meny

Martin Johnsrud Sundby slo tilbake og vant

Martin Johnsrud Sundby tok seieren på 15 kilometeren i fri teknikk på Beitostølen lørdag. Han vant i utklassingsstil og var i en egen klasse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby ble disket fra seieren i klassiskrennet på Beitostølen fredag. Lørdag slo han tilbake og vant en utklassingsseier.

– Dette var et bra løp. Jeg hadde fantastisk gode ski på et utfordrende føre, sa Sundby til NRK etter 15-kilometeren i fri teknikk. Han var naturlig nok fornøyd med seieren etter nedturen og diskvalifiseringen i fredagens renn.

– Jo, det var kjedelig fredag. Det gikk faktisk litt inn på meg, men så fikk jeg med meg det som skjedde i Paris. Da fikk jeg satt skuffelsen og det som skjedde med meg i perspektiv, sa den sympatiske Røa-løperen.

Han tok teten fra start i fristilsløpet lørdag og holdt seg i teten gjennom hele løpet. Ikke en eneste gang var seieren hans truet.

– Det beste med dette løpet var at jeg gikk veldig bra på ski på et vanskelig føre, sa han.

Les også: Sundby mente at juryen tok feil

Deilig

Løperen fra Oslo som har slitt med et tretthetsbrudd i et ribbein den siste tiden, lot seg ikke merke av det. Han var klart best i fredagens 10 kilometer lange renn, og lørdag virket han enda sterkere. I mål var han 47,4 sekunder foran Hans Krister Holund. Franskmannen Robin Duvillard som var snaue to sekunder bak Holund.

– Det var deilig med en plass på seierspallen fordi jeg gikk fort nok, og ikke fordi noen ble disket, slo Holund fast med et smil overfor NRK.

Han la ikke skjul på at det var tungt å gå på nysnøen.

– Jeg åpnet litt forsiktig og hadde god kontroll, slik at jeg hadde noe ekstra å gi på slutten, fortalte han. Etter det slo han fast at Martin Johnsrud Sundby var i en klasse for seg, men det overrasket ikke Holund.

Litt seigt

Petter Northug jr. ble tatt igjen med et minutt av Sundby. Han hengte seg på konkurrenten og gikk forbi like før mål. Det endte med fjerdeplass til Northug, 59,7 sekunder bak vinneren.

– Det var litt seigt for meg etter oppholdet i høyden, men jeg visste at det var litt for tidlig til å gå fort. Det skal jeg ikke gjøre før i Kuusamo, sa Petter Northug etter løpet.

Han sa at den viktigste jobben for ham i tiden som kommer blir å samle overskudd til verdenscupåpningen.

– Jeg gleder meg til Kuusamo. Det er en minitour der som passer meg ganske bra, men først skal jeg gå sprinten her på Beito søndag, hvis jeg kommer meg gjennom kvalifiseringen da, sa Northug til NRK.

Franskmannen Maurice Manificat tok femteplassen, mens Tarjei Bø ble best av de norske skiskytterne med sjuendeplass. Han ble slått av Johnsrud Sundby med vel halvannet minutt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus