Høgmo gleder seg til returkampen

Se pressekonferansen etter kampen her.

Per-Mathias Høgmo prøvde umiddelbart å vende skuffelsen over torsdagens hjemmetap til noe positivt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UEFA-statistikk fra Ullevaal

Offisiell UEFA-statistikk fra torsdagens EM-omspillskamp mellom Norge og Ungarn:

Ballbesittelse: 58-42.

Hjørnespark: 16-0.

Farlige angrep: 66-27.

Avslutninger: 22-6.

Avslutninger på mål: 6-4.

Avslutninger over/utenfor: 10-2.

Blokkerte avslutninger: 6-0.

Avslutninger i målstolpene: 1-0.

Redninger: 3-6.

Pasningsforsøk: 517-305.

Fullførte pasninger: 450-250.

Avblåst for offside: 1-1.

Frispark forårsaket: 10-15.

Gule kort: 2-3.

Mål: 0-1.

– Vi kunne vært uheldig og fått to baklengsmål, og da ville det vært slitsomt. Ett baklengsmål er håndterbart. Når det laget kan slå oss her så kan vi definitivt slå dem i Ungarn. Vi har scoret i hver kamp i kvalifiseringen, og vi akter å gjøre det også søndag, sa Høgmo.

Han sa at han gikk rett inn i garderoben og ba spillerne om å glede seg til returkampen i Ungarn.

– Jeg sa at nå er vi halvveis, og la dette virkelig motivere dere til det som venter om tre dager. Vi er godt trent og har spillere som kan stå nye 90 minutter. Spillerne mine er også sterke nok mentalt, og jeg vet at allerede i morgen (fredag) er de fremoverlent, sa han.

– Stikkord blir igjen høyt tempo, pasningssikkerhet og gjennombruddskraft. Så får vi se hvilke friske bein vi kan bruke i den kampen.

Han sa at han ikke hadde sett scoringen om igjen og derfor ikke kunne uttale seg om det var en tabbe av Ørjan Nyland, men Norges straffesituasjon tidlig i 2. omgang har han sterke meninger om.

– Det er en soleklar straffe, en krystallklar straffe. Det er bemerkelsesverdig at en så rutinert dommer (Mark Clattenburg) ikke klarer å få med seg det, sa han om situasjonen der Omar Elabdellaoui ble revet ned.

Les også: Ødegaard: – Dårlig stemning i gar­de­ro­ben

Ikke skarpe nok

Etter Norges første tap mot Ungarn på 34 år skrøt Høgmo av den norske spillstyrken, men var frustrert over at laget ikke fikk mer ut av et stort overtak i banespill og hele 16-0 i hjørnespark.

– Vi skapte nok, men vi var ikke skarpe nok i boksen. Jeg må være så ærlig å si at vi må få bedre betalt for et spillmessig overtak som vi hadde i dag, sa han.

Allerede i åpningsminuttene misbrukte Norge en stor dobbeltsjanse, og i sluttminuttene endte en ny dobbeltsjanse med nikk i tverrliggeren for åpent mål.

– Jeg skulle ønske vi hadde scoret mål, men sånn er det. Jeg ba spillerne om å være offensive. Jeg gleder meg virkelig til å dra til Ungarn, sa han.

Han valgte spillere som har prestert tidligere framfor formspillere på venstreback, venstre kant og spissplass, og han fikk spørsmål om de valgene.

Angrer ikke

– Laguttaket var basert på de fire siste kvalifiseringskampene våre. Man kan alltid diskutere detaljer, men Jo Inge (Berget) har vært veldig god til venstre, (Alexander) Søderlund har scoret jevnt og trutt i serien, og han jobbet steinhardt. Jeg ville nok tatt ut samme lag igjen, men jeg visste jeg hadde spillere i form som kunne komme inn og gjøre en forskjell etter hvert, sa Høgmo.

Han ble også spurt hvorfor han ikke byttet inn Martin Ødegaard.

– På høyresiden, der han er mest aktuell, var Per (Ciljan Skjelbred) om ikke banens beste så ikke langt unna. Man kan alltid vurdere om det var rom for Martin sentralt, men nå kommer en ny kamp. Der handler det om å få inn spillere som i enda større grad kan utnytte rommene vi kommer til å få der nede.

Les også:

Ubeseiret mot Ungarn i 34 år

Høgmo: – Laget er klart

Mange med «ugyldige» Ungarn-billetter

Se opptaket fra den siste pressekonferansen med landslagssjefen før kampen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus