Meny

Høgmo: – Laget er klart

Se opptaket av landslagssjefens pressekonferanse dagen før Norge - Ungarn. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo har laget som skal slå Ungarn klart i hodet og røper langt på vei at det har vært klart en stund.

– Spillerne får laget på spillermøtet drøyt to timer før kampen, men nå er det slik at de fleste vet hvem som skal spille. Laget ... begynner å sette seg, sa han på pressekonferansen før treningen på Ullevaal onsdag kveld.

Det betyr at han har drillet det samme laget på de lukkede treningene tidligere i uken.

– Jeg er ganske trygg på laget skal være, bekreftet Høgmo.

Også onsdagens trening på Ullevaal ble stengt etter oppvarmingen, og Høgmo håper å holde laguttaket hemmelig for utenforstående fram til torsdag kveld. Men noen ting er han åpen om.

– Stikkordet for å lykkes er intensitet. Vi skal ha stor intensitet i alt vi gjør, både offensivt og defensivt, sier han om kampplanen.

Se pressekonferansen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo øverst i artikkelen.

I løpet av de neste dagene skal det avgjøres om Norge innfrir målsettingen om å komme med i det første EM-sluttspillet med 24 lag. Landslagssjefen avviser at han føler presset.

– Vi gleder oss. Vi har gode opplevelser fra kvalifiseringen. At vi var så nær å kvalifisere oss direkte og vinne gruppen gir oss selvtillit. Omspillet er en positiv opplevelse. Jeg ser det bare som muligheter, hevder han.

Les også: VG: – Eliteseriespiller arrestert for vold mot politiet

Utvikling

Han har hatt jobben i litt over to år og føler at laget er kommet mye lenger, selv om han peker på at det fortsatt er inne i et generasjonsskifte.

– Jeg tok over et lag som hadde startet et generasjonsskifte. John Arne (Riise) var nettopp borte, Brede (Hangeland) ga seg, og jeg startet å bygge et ganske nytt lag. Det var en prøve- og feilefase som var nødvendig for meg, spillerne og støtteapparatet å gå gjennom, sa han på spørsmål fra NTB.

– Den største forskjellen nå er at spillerne er blitt litt eldre, har fått mer erfaring og at vi har spilt sammen et lag. Spillerne har også en bedre hverdag ute, de fleste spiller jevnt i sine klubber og har god kamptrening. Det er en trygg gruppe som har veldig lyst til å vinne og som ikke lar seg affisere av ting som skjer rundt.

Les også: Mange landslagsspillere i slag

Brenner

Høgmo er veldig klar over hvor mye som ligger i potten.

– Vi har et brennende ønske om å komme oss til sluttspill. Nå er vi to kamper unna, og det gir en voldsom inspirasjon og glede. Vi vet at et sluttspill vil skape voldsom entusiasme i hele landet, og vi merker på interessen at det er et veldig ønske om at vi skal klare det, sa han.

– Norge har vært i sluttspill bare tre ganger etter krigen, og vi vet hva det har betydd. All energi er rettet mot at vi skal komme dit. Vi vil få Norge på kartet igjen.

Høgmo er veldig klar på at avgjørelsen ikke faller torsdag, men først når returkampen i Budapest avgjøres søndag kveld.

– Det handler om to ganger 90 minutter. Vi er forberedt på å møte et gjerrig lag her torsdag, og vi har forberedt oss på grep som kan gjøres underveis for å endre kampbildet. Men vi vet det kommer en bortekamp etterpå. Dette blir ikke avgjort hjemme, og vi har en god trygghet i at vi scoret i samtlige bortekamper i kvalifiseringen. Det tar vi med oss.

SE VIDEO: Ungarns trener: Norge er absolutt favoritten

Les også:  Høgmo avblåste keeperdiskusjon

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus