Razzia i Tysklands fotballforbund

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk politi har gjennomført en razzia i Det tyske fotballforbundets (DFB) hovedkontor tirsdag. Grunnen er mistanke om skatteunndragelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har blitt gjennomført ransakelser i DFBs hovedkontor, samt hjemmene til tre av de mistenkte, fotballpresidenten, den tidligere fotballpresidenten og den tidligere generalsekretæren i DFB, sier en talskvinne for den tyske statsadvokaten.

Hun nevner ikke navn, men alt tyder på at de tre er Wolfgang Nierbach, Theo Zwanziger og Horst Schmidt.

– Det er mistanke om skatteunndragelse i spesielt én alvorlig sak. Det handler om de 6,7 millioner euroene, sier talskvinnen.

Den tyske avisen Bild skriver at 50 etterforskere var involvert i aksjonen tirsdag morgen. De skal være på jakt etter svar på hva som har skjedd med overføringen fra DFB til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) på 6,7 millioner euro i 2005. Transaksjonen skal ikke ha blitt bokført i forbundets regnskap. Derfor kan de være skyldige i skatteunndragelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterbetaling

Etterforskerne skal blant annet ha beslaglagt dokumenter, datamaskiner og harddisker.

– Vi er på jakt etter bevis som støtter opp mistanken om skatteunndragelse, sa en av etterforskerne til avisen.

Nyhetsmagasinet Der Spiegel skrev forrige uke at pengene var en etterbetaling for å ha kjøpt stemmer slik at Tyskland sikret seg VM-sluttspillet i 2006.

Forbundet har hevdet at det ikke er avdekket noe ulovlig rundt transaksjonen, men at pengene ikke nødvendigvis ble brukt til det tiltenkte formål, som var et bidrag til FIFAs kulturprogram.

En «feil»

Tyskland arrangerte VM i 2006. Franz Beckenbauer, sjef for komiteen som organiserte VM-sluttspillet, samt leder av arbeidet med å få mesterskapet til Tyskland, avviser at stemmer ble kjøpt. Likevel har han innrømmet at han gjorde en «feil» i søkerprosessen.

– For å få et finansieringstilskudd fra FIFA, fulgte vi et forslag fra FIFAs finanskomité som vi i dag ser at burde vært avvist. Som president for søkerkomiteen tar jeg det fulle ansvaret for denne feilen, sa Beckenbauer forrige uke.