Liverpool sendte Mourinho mot avgrunnen

Liverpool spillere jubler for Philippe Coutinhos annet mål mot Chelsea.
Liverpool spillere jubler for Philippe Coutinhos annet mål mot Chelsea. Foto: John Sibley / X01095

Liverpool vant sin første seriekamp under Jürgen Klopp med 3-1 borte mot Chelsea lørdag. For den regjerende mesteren henger manager José Mourinhos jobb i en tynn tråd.

Chelsea tok ledelsen ved Ramires før fem minutter var spilt, men etter Philippe Coutinhos utligning like før pause, falt laget sammen som et korthus.

Coutinho sendte Liverpool i ledelsen med sitt annet mål kvarteret for slutt, og noen minutter senere sikret innbytter Christian Benteke seieren med sin 3-1-scoring.

Tapet var Chelseas sjette for sesongen, og det spørs om manager Mourinho overlever den siste nedturen.

Nesten helt taus Mourinho

Tilhengerne sang navnet hans de siste minuttene, men eier Roman Abramovitsj er ikke kjent for å vise tålmodighet og har sparket managere for langt mindre enn hva man ser på Stamford Bridge for tiden.

– Jeg er ikke bekymret, sa han på spørsmål om framtiden i et intervju vist på TV 2 like etter kampen.

Det var også alt portugiseren svarte på, for stor sett alle spørsmål ble besvart med at han ikke hadde noe å si.

Liverpool tok på sin side den første trepoengeren under Klopp, som erstattet sparkede Brendan Rodgers tidligere denne måneden.

Chelsea fikk en drømmestart på kampen da Ramires utnyttet svakt forsvarsspill av Alberto Moreno etter fire minutter.

César Azpilicuetas innlegg ble headet videre i mål av Ramires, noe som fikk hjemmefansen til å eksplodere.

Slitent hjemmelag

Chelsea la seg veldig dypt, og hadde få problemer med å forsvare seg mot bortelaget. Liverpool fikk lite til å stemme, men like før pause fikk de en kjempeopptur da Coutinho skrudde ballen vakkert i mål fra rundt 16 meter.

Hjemmelagets forsvar ga brasilianeren altfor mye plass før skuddet, men det var uansett en god prestasjon.

Utover annen omgang virket Chelsea-spillerne slitne, og da Coutinho og Benteke satte inn 2-1 og 3-1 i løpet av få minutter, var det ingen vei tilbake for Mourinhos menn.